Βουλή: Αναβάλλονται οι συνεδριάσεις των επιτροπών

Βουλή: Αναβάλλονται οι συνεδριάσεις των επιτροπών

Την αναβολή των συνεδριάσεων των Επιτροπών που είχαν προγραμματιστεί γι' αυτή την εβδομάδα αποφάσισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, σε συνέχεια των μέτρων που είχε εισηγηθεί την περασμένη εβδομάδα. Ανάμεσα σε αυτές και η προανακριτική για την υπόθεση της Novartis. 

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η Ολομέλεια θα συνεχίσει, μέχρι νεοτέρας τουλάχιστον, τις εργασίες της. Συγκεκριμένα, για αύριο, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί η συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του κοινωφελούς ιδρύματος με την επωνυμία "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης", της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "ΑΡΙΟΝΑ ΕΛΛΑΣ Ανώνυμη Εταιρεία Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Τεχνική Οικοδομική" και του Ελληνικού Δημοσίου». Επίσης, σήμερα το απόγευμα στις 6 θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση των επικαίρων ερωτήσεων. 

Σημειώνεται πως για την τρέχουσα εβδομάδα το νομοθετικό έργο θα γίνει με έναν ομιλητή από κάθε κόμμα, ενώ η επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων θα συνεδριάσει σε μεγάλη αίθουσα μόνο με εισηγητές κομμάτων. 

Επίσης, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των προέδρων για τον καθορισμό περαιτέρω μέτρων, ενώ θα συζητηθεί το ενδεχόμενο μιας μόνο συνεδρίασης ανά βδομάδα και η δυνατότητα τηλεσυνεδριάσεων.