Βουλγαρία: Επιστροφή σε αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας

Βουλγαρία: Επιστροφή σε αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας

Όλα τα νυχτερινά κέντρα που λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους θα κλείσουν στη Βουλγαρία, οι αθλητικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται χωρίς θεατές και οι δημόσιες συναθροίσεις θα πρέπει να περιορίζονται στα 30 άτομα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κιρίλ Ανάνιεφ, καθώς εμφανίζεται αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Ο αριθμός των κρουσμάτων άρχισε να αυξάνεται μερικές εβδομάδες αφότου η χώρα άρχισε να άρει τα περισσότερα από τα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

Μόνο την Πέμπτη καταγράφηκαν 240 νέα κρούσματα, σημειώνοντας ημερήσιο ρεκόρ, και το Υπουργείο Υγείας αναμένει παρόμοιους αριθμούς και για τις επόμενες μέρες.

«Πιστεύουμε ότι αυτά τα μέτρα θα είναι αρκετά για να σταματήσουν την αύξηση. Τα πρόσφατα κρούσματα οφείλονται κυρίως σε σχολικούς χορούς και τεράστιες συναθροίσεις ανθρώπων σε ένα μέρος», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Η Βουλγαρία έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω επιδημίας μέχρι τα τέλη Ιουλίου προκειμένου να έχει ο Υπουργός Υγείας την απαραίτητη ευελιξία έκδοσης ειδικών διαταγμάτων για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

AP Photo/Vesselin Borishev