Βοσνία: Πλημμύρες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση από σφοδρές βροχοπτώσεις

Βοσνία: Πλημμύρες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση από σφοδρές βροχοπτώσεις

Πλημμύρες που προκλήθηκαν από σφοδρές βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Βοσνία είχαν ως αποτέλεσμα διακοπές της ηλεκτροδότησης σε μεγάλο μέρος του Σαράγεβο την Παρασκευή.

Έκλεισαν δρόμοι και σχολεία ενώ πλημμύρισε ένα εργοστάσιο που γέμιζε δεξαμενές οξυγόνου για ασθενείς με Covid-19, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης.

Δεκάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από οίκους ευγηρίας, άλλα ιδρύματα και ιδιωτικές κατοικίες στα τμήματα της πόλης που επλήγησαν περισσότερο, καθώς και από κωμοπόλεις στη νότια περιφέρεια της Ερζεγοβίνης, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πλημμύρες και κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα εξαιτίας των βροχοπτώσεων.

Η κυβέρνηση του Σαράγεβο συνεδρίασε εκτάκτως ενώ η εταιρεία ηλεκτρισμού Elektroprijenos ανακοίνωσε πως δεν είναι βέβαιο πότε θα σταθεροποιηθεί η ηλεκτροδότηση λόγω των πολλών διακοπών στο δίκτυο.

Το εργοστάσιο Messer, που γεμίζει δεξαμενές οξυγόνου για τους ασθενείς της Covid-19 στο μεγαλύτερο μέρος της Βοσνίας, έχει πλημμυρίσει εντελώς, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.