Βορίδης: Κανένα πρόβλημα στο Δημόσιο από τις απουσίες λόγω Όμικρον

Βορίδης: Κανένα πρόβλημα στο Δημόσιο από τις απουσίες λόγω Όμικρον

Δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών από τις απουσίες υπαλλήλων εξαιτίας της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε επιπλέον ότι θα επιβληθεί το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, σημειώνοντας πως πρόκειται για σωστό μέτρο καθώς οι σοβαρές νοσήσεις αφορούν κυρίως τη συγκεκριμένη ομάδα πολιτών.

Σχετικά με τις αναστολές εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, δήλωσε ότι ισχύουν μέχρι τις 31 Μαρτίου και θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για το τι θα γίνει στη συνέχεια.

Τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας συζητά να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους προκειμένου να προσληφθούν σε υγειονομική υπηρεσία, λέγοντας ότι για ορισμένα επαγγέλματα υγειονομικού ενδιαφέροντος υπάρχουν και συγκεκριμένες υγειονομικές προϋποθέσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι αυτό είναι ένα μέτρο που θα πρέπει να αποφασίσει το ερχόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια το υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να διασφαλίσει ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα στην υπηρεσία.

Έκανε μάλιστα γνωστό ότι τα δύο υπουργεία έχουν ήδη συζητήσει το ζήτημα και από κοινού θα δουν το νομικό πλαίσιο.