Βόρεια Κορέα: Οι νέες κυρώσεις θα επιταχύνουν το πυρηνικό μας πρόγραμμα

Βόρεια Κορέα: Οι νέες κυρώσεις θα επιταχύνουν το πυρηνικό μας πρόγραμμα

Όσο περισσότερο οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους επιβάλλουν κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας τόσο γρηγορότερα θα κινηθεί για να ολοκληρώσει τα πυρηνικά σχέδιά της, μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείο Εξωτερικών.

Οι πιο πρόσφατες κυρώσεις που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αντιπροσωπεύουν «την πιο εμπαθή, ανήθικη και απάνθρωπη πράξη εχθρότητας για τη φυσική εξόντωση του λαού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας, για να μην αναφέρουμε το σύστημα και την κυβέρνησή της», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα ψήφισμα που συνέταξαν οι ΗΠΑ για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης εισαγωγών υφαντουργικών προϊόντων από τη Βόρεια Κορέα και των εξαγωγών πετρελαίου και βενζίνης προς τη χώρα αυτή.

Μπαράζ ασκήσεων στην περιοχή

Την ίδια στιγμή, δύο μείζονες στρατιωτικές ασκήσεις διεξάγονται κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας. Στη μία περίπτωση, πρόκειται για κοινά γυμνάσια κινεζικών και ρωσικών δυνάμεων, στην περιοχή ανάμεσα στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ και τη θαλάσσια ζώνη βορείως της Ιαπωνίας.

Στην άλλη περίπτωση, Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες πραγματοποιούν νέα επίδειξη ισχύος, με τη συμμετοχή τεσσάρων καταδιωκτικών πέμπτης γενιάς F-35B, καθώς και δύο βομβαρδιστικών B-1B, σε ασκήσεις προσομοίωσης βομβαρδισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ