Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ κρύβεται από τον κορονοϊό

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ κρύβεται από τον κορονοϊό

Τα σενάρια γύρω από τον Κιμ Γιονγκ Ουν δίνουν και παίρνουν, το τελευταίο εξ' αυτών φέρει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να κρύβεται από τον κορονοϊό.

Ο Υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Κιμ Γεόν-τσουλ, που επιβλέπει τις επαφές με τη Βόρεια Κορέα υποστήριξε ότι αυτή είναι μια συνήθης πρακτική.

"Είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν έχει χάσει την επέτειο για τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ από τότε που ανέλαβε την εξουσία, αλλά πολλές εκδηλώσεις της επετείου, μεταξύ των οποίων εορτασμοί και ένα επίσημο δείπνο, έχουν ματαιωθεί λόγω των ανησυχιών για τον κορονοϊό", δήλωσε ο Κιμ Γεόν-τσουλ στη Βουλή. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο περιστάσεις από τα μέσα Ιανουαρίου κατά τις οποίες ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είχε κάνει καμία δημόσια εμφάνιση για σχεδόν 20 ημέρες.

O Τσουνγκ Ιν Μουν, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στη Νότια Κορέα, δήλωσε το Σάββατο στο Fox News πως η θέση της κυβέρνησής του είναι ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δεν είναι νεκρός. 

Η απουσία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ από τις δημόσιες τελετές για την επέτειο της γέννησης του παππού του και ιδρυτή του καθεστώτος της χώρας Κιμ Ιλ Σουνγκ είναι πρωτόγνωρη και ο ίδιος δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση έκτοτε. Αυτό έχει δημιουργήσει εικασίες για την κατάσταση της υγείας του. 

Με φόντο τα παραπάνω, το Ιαπωνικό περιοδικό Gendai μετέδωσε την είδηση ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπέστη καρδιακή προσβολή και στη συνέχεια υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση από την οποία δεν έχει συνέλθει. 

Τις φήμες για την υγεία του Κιμ πυροδότησε και η είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters συμφώνα την οποία μια  αντιπροσωπεία της Κίνας από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Πεκίνου, με επικεφαλής ένα ανώτατο στέλεχος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ήδη έχει πραγματοποιήσει ταξίδι από το Πεκίνο με προορισμό τη Βόρεια Κορέα.

Η 38 North του Stimson Center στην Ουάσινγκτον που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι δορυφορικές φωτογραφίες της περασμένης εβδομάδας δείχνουν πως ένα ειδικό τρένο που πιθανότητα ανήκει στον Κιμ βρισκόταν στην Ουονσόν, γεγονός που στηρίζει τις αναφορές ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης βρισκόταν στο θέρετρο αυτό.