Βόμβα στους Ρεπουμπλικάνους: Φήμες για στήριξη του Τζόρτζ Μπους στον Μπάιντεν

Βόμβα στους Ρεπουμπλικάνους: Φήμες για στήριξη του Τζόρτζ Μπους στον Μπάιντεν

Με δεδομένη την εκρηκτική ατμόσφαιρα στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα τόσο με αφορμή τον κορονοϊό όσο και με τις διαδηλώσεις μετά την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, το κλίμα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό. 

Ο Χουάν Ουίλιαμς αρθρογράφος και σχολιαστής του Fox News, γνώστης των όσων συμβαίνουν στους Ρεπουμπλικάνους έκανε λόγο για ενδεχόμενη στήριξη του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους Τζούνιορ στον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, κάτι που δεν θα έχει προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ. 

Ο σχολιαστής αναφέρθηκε σε αυτό το ενδεχόμενο με δεδομένο ότι ο Μπους έχει καλές σχέσεις τόσο με τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα όσο και με τον Τζο Μπάιντεν. Αυτό σημαίνει ότι αν ο Μπους στηρίξει τον πρώην αντιπρόεδρο τότε μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνοι και ανεξάρτητοι ψηφοφόροι μπορεί να επηρεαστούν με δεδομένο τον διχαστικό λόγο του Ντόναλντ Τραμπ. 

Από την πλευρά του, ο Τραμπ επιτέθηκε πριν λίγο καιρό έμμεσα στον Μπους  ο οποίος δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο καλούσε για πολιτική ενότητα.

"Αξίζει να θυμόμαστε πόσο μικρές είναι οι διαφορές μας σε σχέση με αυτήν την απειλή," ειπε Μπους. "Σε τελική ανάλυση δεν είμαστε ορκισμένοι αντίπαλοι, αλλά άνθρωποι το ίδιο ευάλωτοι και το ίδιο ιδανικοί μπροστά στον Θεό. Πέφτουμε και σηκωνόμαστε μαζί."

Ο Τραμπ έσπευσε να απαντήσει λέγοντας "Εκτιμώ το μήνυμα του προέδρου Μπους αλλά δεν ήταν πουθενά κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου ψέματος στην ιστορία αυτής της χώρας." 

Οι σχέσεις των δύο Ρεπουμπλικάνων προέδρων δεν είναι καλές εδώ και καιρό. Ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι η Νάνσι Πελοζι πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα έπρεπε να είχε παραπέμψει σε δίκη τον Μπους για τον πόλεμο του Ιράκ. Προ δύο εβδομάδων όταν ο Τραμπ ρωτήθηκε αν θα ζητήσει τη συμβουλή πρώην προέδρων, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν από προκατόχους του είπε "Όχι δεν το έχουμε ανάγκη."