Βόμβα στο Κολωνάκι: Βγαίνει από την Εντατική ο τραυματίας αστυνομικός

Βόμβα στο Κολωνάκι: Βγαίνει από την Εντατική ο τραυματίας αστυνομικός

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που τραυματίστηκε από τα θραύσματα της βόμβας που εξερράγη στην είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, το πρωί της Πέμπτης.

Ο αστυνομικός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί του αφαίρεσαν τα θραύσματα από το αριστερό χέρι και το αριστερό πόδι. Η κατάσταση της υγείας του έχει σταθεροποιηθεί, ενώ και το αιμάτωμα που είχε εμφανίσει στο αριστερό του μάτι παρουσιάζει βελτίωση.

Οι θεράποντες ιατροί εκτιμούν ότι το πρόβλημα με την απώλεια ακοής που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός είναι προσωρινό. Ο τραυματίας αστυνομικός αναμένεται να βγει απόψε από την Εντατική και να μεταφερθεί σε απλό θάλαμο νοσηλείας.

Υπενθυμίζεται πως ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη στον Άγιο Διονύσιο, βρισκόταν σε ένα μεταλλικό κουτί στην είσοδο του ναού. Ο νεωκόρος πήρε τηλέφωνο στην Άμεση Δράση να ενημερώσει για το ύποπτο κουτί, ενώ φέρεται να το μετακίνησε από τα σκαλιά της εκκλησίας στην πλαϊνή πλευρά του ναού. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός, τραυματίζοντάς τον στα χέρια και το πρόσωπο.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και ο νεωκόρος του ναού.