Βόμβα έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα Ι. Ντογιάκου -Δεν πυροδοτήθηκε λόγω εμπλοκής

Βόμβα έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα Ι. Ντογιάκου -Δεν πυροδοτήθηκε λόγω εμπλοκής

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας μεταφέρθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα και εντοπίστηκε τα ξημερώματα έπειτα από δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Από την έως τώρα πορεία των ερευνών, έχει προκύψει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν χαμηλής ισχύος. Δεν περιείχε δηλαδή κάποιο ισχυρό εκρηκτικό, όπως ζελατοδυναμίτιδα ή αμμωνιοδυναμίτιδα, αλλά αποτελείτο από ένα κιλό πυρίτιδας.

Όσο για την αιτία που ο μηχανισμός δεν ενεργοποιήθηκε, πιθανολογείται ότι αυτό οφείλεται σε εμπλοκή του κυκλώματος πυροδότησης, πιθανώς κατά τη μεταφορά του πάνω στη μοτοσικλέτα.

Συναγερμός μετά τα την προειδοποίηση

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα, έπειτα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού επί της οδού Αδραμυτίου στον Βύρωνα, έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε μέσα σε κατσαρόλα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου που ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία όπου, διαμένει ο δικαστικός, ενώ δεν εξερράγη από λάθος (κακή συνδεσμολογία).

Ήδη μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, καθώς οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη (γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια). 

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ντογιάκος δήλωσε πως πληροφορήθηκε από την αστυνομία το γεγονός, ενώ για λόγους ασφαλείας τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του δεν επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους. 

«Ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου. Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας που βρίσκομαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου», ανέφερε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία έχει ομοιότητες με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Βόμβα ντογιάκος

Βόμβα ντογιάκος

Βόμβα ντογιάκος

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία του zougla.gr και της Εφημερίδας των Συντακτών και προειδοποίησε πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου 18 στον Βύρωνα σε 20 λεπτά. «Δεν είναι φάρσα», ανέφερε.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, ενώ στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Έπειτα από έρευνες, εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός 

Όλα τα οικοδομικά τετράγωνα πλησίον του σημείου όπου εντοπίστηκε ο μηχανισμός είναι αποκλεισμένα, ενώ αναμένεται να γίνει προσπάθεια εξουδετέρωσής του. Στο σημείο βρίσκεται το ρομπότ των πυροτεχνουργών της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Οι υποθέσεις του 

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο Ισίδωρος Ντογιακος έχει χειριστεί κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής του πορείας κρίσιμες υποθέσεις με πιο πρόσφατη αυτή της Χρυσής Αυγής. Στην πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο είχε ζητήσει την παραπομπή σε δίκη 70 προσώπων, μεταξύ των οποίων και των 18 κατηγορούμενων βουλευτών.

Στο παρελθόν είχε ερευνήσει τον τρόπο απόκτησης της περιβόητης βίλας του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου στην Εκάλη, την υπόθεση των παράνομων ελληνοποιήσεων, το αποκαλούμενο και ως σκάνδαλο των άγονων γραμμών με «πρωταγωνιστές» τον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αριστοτέλη Παυλίδη και τον στενό του συνεργάτη Παναγιώτη Ζαχαρίου, τη δικογραφία που αφορούσε στα ομόλογα των Ταμείων, καθώς και αυτή που αφορούσε τη δράση του κυκλώματος που λυμαίνονταν τον χώρο των ακινήτων.

Φωτογραφίες Intime και Eurokinissi