7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Βολιβία: Πολίτες εμποδίζουν ασθενείς με κορονοϊό να εισέλθουν σε νοσοκομεία

Βολιβία: Πολίτες εμποδίζουν ασθενείς με κορονοϊό να εισέλθουν σε νοσοκομεία

Σε τρεις περιοχές της Βολιβίας, πολίτες μπλόκαραν τις εισόδους σε νοσοκομεία αναφοράς για ασθενείς οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, φοβούμενοι ότι θα μολυνθούν και οι ίδιοι, με τις Αρχές να χαρακτηρίζουν αυτή την συμπεριφορά «επίθεση εναντίον της δημόσιας υγείας».

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την περασμένη Τετάρτη, το ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε ένα από τα τρία κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη χώρα, μετέβη σε 7 νοσοκομεία της περιοχής Σάντα Κρουζ και κάθε φορά κάτοικοι εμπόδιζαν την 60χρονη ασθενή να εισέλθει, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υγειονομικές υποδομές για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του Covid-19.

Τελικά, την ασθενή δέχθηκε ένα κέντρο υγείας στα ανατολικά, στη Σάντα Κρουζ, ενώ η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την κατάσταση στη Σάντα Κρουζ. Τα άλλα δύο κρούσματα έχουν τεθεί σε απομόνωση στα σπίτια τους.

Ομάδες πολιτών εξάλλου έχουν συγκροτηθεί και στις περιοχές Ορούρο στα νοτιοανατολικά) και Κοτσαμπάμπα, στα κεντρικά για να επιτηρούν τις εισόδους των νοσοκομείων.

«Πρόκειται για μια επίθεση εναντίον της δημόσιας υγείας και φυσικά δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό» δήλωσε σήμερα η υπηρεσιακή πρόεδρος της χώρας Ζανίν Ανιές.

Από την πλευρά του, εντούτοις, ο επικεφαλής του τοπικού συνδικάτου ιατρικού προσωπικού Ρόμπερτ Ουρτάντο εκτιμά ότι οι «συνθήκες δεν πληρούνται για την υποδοχή τέτοιου είδους ασθενών».

Η Βολιβία διέταξε χθες την αναστολή όλων των πτήσεων από ή προς την Ευρώπη, από αύριο Σάββατο, επιχειρώντας να φρενάρει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.