Βολιβία: Επιταχύνεται η εκστρατεία ανοσοποίησης με το εμβόλιο της Sinopharm

Βολιβία: Επιταχύνεται η εκστρατεία ανοσοποίησης με το εμβόλιο της Sinopharm

Η Βολιβία παρέλαβε χθες Τετάρτη μια πρώτη παρτίδα 500.000 δόσεων του εμβολίου για τον νέο κορονοϊό που ανέπτυξε η κινεζική εταιρεία Sinopharm, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Λουίς Άρσε επιδιώκει να επιταχυνθεί αυτή που θέλει να είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία ανοσοποίησης στην ιστορία της χώρας των Άνδεων.

«Η Βολιβία έχει πλέον εμβόλια. Έχουμε τη λύση (...) Θα εμβολιάσουμε όλους τους πολίτες», τόνισε ο αρχηγός του κράτους στο διεθνές αεροδρόμιο Βίρου Βίρου, όπου έφθασε αεροσκάφος από το Πεκίνο με την πρώτη παρτίδα εμβολίων.

Ο Λουίς Άρσε διευκρίνισε ότι η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης θα αρχίσει σήμερα, τονίζοντας πως η προτεραιότητα θα δοθεί στους ηλικιωμένους και σε ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα

Ο πρεσβευτής της Κίνας στη Βολιβία Χουάνγκ Γιατζόνγκ τόνισε από την πλευρά του ότι «εργαστήκαμε πολύ σκληρά, μέρα-νύχτα, για να φθάσει αυτή η ποσότητα εδώ. Ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες».

Η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα των Άνδεων άρχισε στα τέλη του περασμένου μήνα. Εκτός του προϊόντος της Sinopharm, η Λα Πας έχει παραγγείλει επίσης 5,2 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, του Sputnik V. Παρέλαβε μια πρώτη παρτίδα 20.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου μέσω Αργεντινής την 28η Ιανουαρίου.

Η χώρα των 11,5 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει ως εδώ πάνω από 11.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 244.380 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.