Boeing: Περικόπτει πάνω από 12.000 θέσεις εργασίας

Boeing: Περικόπτει πάνω από 12.000 θέσεις εργασίας

Στην περικοπή περισσότερων από 12.000 θέσεων εργασίας, οι 6.770 εξ αυτών με απολύσεις, ενημέρωσε ότι προχωρά σήμερα ο αμερικανικός γίγαντας της αεροναυπηγικής Boeing.

Η εταιρεία ήδη από τον περασμένο Απρίλιο είχε προαναγγείλει περικοπές που ανέρχονται στο 10% του εργατικού δυναμικού της που απασχολούνται σε εγκαταστάσεις τόσο εντός, όσο και εκτός ΗΠΑ σε σύνολο 160.000 εργαζομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Boeing ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε και ένα σχέδιο εθελούσιας εξόδου για 5.520 υπαλλήλους της στις ΗΠΑ, οι οποίοι διευκρίνισε ότι πρόκειται να αποχωρήσουν από την εταιρεία μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως ενημέρωσε 6.770 υπάλληλους της αυτή τη βδομάδα για επικείμενες απολύσεις. 

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αεροσκαφών στις ΗΠΑ προβαίνει σε κινήσεις μείωσης του λειτουργικού της κόστους καθώς αντιμετωπίζει σημαντική μείωση της ζήτησης σε νέες παραγγελίες για αεροσκάφη εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και λόγω των τριγμών που προκλήθηκαν από αναστολή παραγωγής του «προβληματικού» μοντέλου 747ΜΑΧ.