BMW 220i Active Tourer: μια διαφορετική προσέγγιση της πολυτέλειας

BMW 220i Active Tourer: μια διαφορετική προσέγγιση της πολυτέλειας

Ενάντια στο ρεύμα δείχνει να πηγαίνει η BMW καθώς η 220 Active Tourer αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή «πολυμορφικού» αυτοκινήτου (MPV – Multiple Purpose Vehicle) που γυρίζει την πλάτη και στις κλασικές φόρμες της λιμουζίνας, αλλά και στην επιβλητική εμφάνιση των SUV. Το ενδιαφέρον είναι ότι παρόλα αυτά η νέα Active Tourer σε πείθει 100% και για τον premium χαρακτήρα της, και για τα δυναμικά χαρακτηριστικά που προσφέρουν την οδηγική απόλαυση για την οποία φημίζεται η BMW.

Με δεδομένο ότι η εποχή των κάποτε δημοφιλέστατων MPV έχει παρέλθει και με βάση το γεγονός ότι πλέον έχουν επικρατήσει στην αγορά τα – κάθε μεγέθους - SUV το να ρίχνονται στην αγορά μοντέλα όπως η σειρά 2 Active Tourer της BMW μόνο έκπληξη προκαλεί. Και αν μάλιστα είσαι οπαδός της πρακτικότητας, τότε όταν βρεθείς στο τιμόνι μιας τέτοιας BMW νιώθεις την εσωτερική ανάγκη να δώσεις συγχαρητήρια στους Γερμανούς – μόνο και μόνο γιατί επιμένουν να προσφέρουν διαφορετικά μοντέλα, που δεν δείχνουν τόσο «μοδάτα», αλλά που είναι εξαιρετικά πρακτικά - και όχι μόνον!

Προφανώς δεν είχαμε πρόβλημα και πριν οδηγήσουμε τη νέα 220 Active Tourer να δηλώσουμε οπαδοί των πρακτικών αυτοκινήτων, οπαδοί τελικά των πολυμορφικών προτάσεων όπως ακριβώς αυτή η BMW που μας άρεσε και πριν, μας άρεσε ακόμα περισσότερο και μετά το test drive. To ενός όγκου, χωρίς “μούρη” και χωρίς “ουρά” αυτοκίνητο διαθέτει από τη μια τις αρετές της ενός station, προσφέροντας ένα μεγάλο πορτμπαγκάζ (415 έως 1.405 λίτρων με τα καθίσματα «ριγμένα»), αλλά διαθέτει κάπως μικρότερο μήκος (στοιχείο που λειτουργεί υπέρ του καθώς είναι πιο ευέλικτο), ενώ από την άλλη παραμένει – χάρη σε αυτό το διαφορετικό σχήμα του - ένα αυτοκίνητο όμορφο, που καταφέρνει ταυτόχρονα να μην στερεί από τον οδηγό του την απόλαυση της οδήγησης την οποία προσφέρει σε ποσότητα και ποιότητα εφάμιλλη με αυτή των συμβατικών σεντάν και SUV μοντέλων της BMW. Σημειώστε λοιπόν ότι το μήκος της BMW 220i Active Tourer περιορίζεται στα 4.386 mm, το πλάτος στα 1.824 mm και το ύψος στα 1.576 mm - είναι δηλαδή ένα αρκετά compact μοντέλο.

Στο πολυτελές εσωτερικό με τα υψηλής ποιότητας υλικά, όπου η βελτίωση στον τομέα της άνεσης είναι εμφανής σε σχέση με το προηγούμενης γενιάς μοντέλο, δεν έχεις πρόβλημα να βολευτείς, ενώ βάζοντας μπρος και πιάνοντας στα χέρια σου το τιμόνι απολαμβάνεις τη γνωστή – εξαιρετική – αίσθηση που συνήθως προσφέρουν οι BMW στον οδηγό τους. Η καινούρια, μεγάλη οθόνη του infotainment είναι αλήθεια ότι μπορεί να σε ξενίσει κάπως μέχρι να τη συνηθίσεις όπως και τα χειριστήρια που σχετίζονται με αυτήν, καθώς είναι αλήθεια ότι το κλασικό “i-drive”, ο περίφημος περιστροφικός διακόπτης που έχει προσφέρει διακρίσεις στη BMW χάρη στην χρηστικότητά του, απουσιάζει. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα εντυπωσιαστείς από την υψηλή ανάλυση των δύο οθονών (πίνακας οργάνων & infotainment).

Κατά τ’ άλλα η BMW 220i Active Tourer που οδηγήσαμε αξιοποιεί την τεχνογνωσία της βαυαρικής εταιρίας στον τομέα των συστημάτων κίνησης και διαθέτοντας στάνταρ το εξαιρετικό επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Steptronic, αλλά και τον κινητήρα που ενσωματώνει μια νέα έκδοση της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V καταφέρνει να προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό επιδόσεων και άνεσης χάρη στην ισχύ των 125 kW/170 hp (κινητήρας εσωτερικής καύσης 115 kW/156 hp & ηλεκτροκινητήρας 14 kW/19 hp). Προσέξτε λοιπόν: για τα 0-100 km/h το αυτοκίνητο χρειάζεται μόλις 8,1’’, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 221 km/h. Στοιχεία – και τα δύο – που δείχνουν την άνεση με την οποία μπορεί να βγει φορτωμένο στον αυτοκινητόδρομο και να προσπεράσει με ασφάλεια, ενώ από την άλλη συμβάλλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση εκείνης της εικόνας που θα κάνει τον οδηγό να χαμογελάσει όταν βρεθεί σε κάποια όμορφη, επαρχιακή διαδρομή, χωρίς ιδιαίτερη κίνηση και θα θελήσει να αξιοποιήσει τις αρετές της ανάρτησης και των φρένων.

O τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 36.450 ευρώ.