Bloomberg: Οι ΗΠΑ πιέζουν για νέες κυρώσεις στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Bloomberg: Οι ΗΠΑ πιέζουν για νέες κυρώσεις στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Η πίεση εκ μέρους των Αμερικανών συνεχίζεται για την επιβολή κυρώσεων στον Ρώσο ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς, αφού απέτυχε να συμβάλει ουσιαστικά στις ειρηνευτικές συνομιλίες στο πρόσφατο ταξίδι του στο Κίεβο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ανώνυμοι ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιέζουν να μπει ξανά στην ατζέντα το θέμα της επιβολής κυρώσεων στον Αμπράμοβιτς, αφού οι συνομιλίες του με τον προσωπάρχη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν προχώρησαν.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο ρόλος του Αμπράμοβιτς ως ανεπίσημου διαμεσολαβητή ήταν από την αρχή αμφιλεγόμενος, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ο Ρώσος μεγιστάνας επιδίωκε μόνο να προστατεύσει την τεράστια περιουσία του από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε άλλους Ρώσους ολιγάρχες από τη Δύση για την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ζελένσκι του ζήτησε να εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός με συνεχή ταξίδια μεταξύ Μόσχας, Κιέβου, Λευκορωσίας και Κωνσταντινούπολης για συνομιλίες στο παρασκήνιο.

Ο Αμπράμοβιτς ζήτησε από τον Ζελένσκι να ζητήσει από τα δυτικά έθνη να μην του επιβάλουν κυρώσεις.

Παρά την αντίθεση ορισμένων μελών της κυβέρνησής του, ο Τζο Μπάιντεν δεν πήγε κόντρα στον Ζελένσκι και δεν έχει στοχοποιήσει τον Αμπράμοβιτς.