Νέα μελέτη δείχνει ότι ο Covid κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ από Δεκέμβρη του 2019

Νέα μελέτη δείχνει ότι ο Covid κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ από Δεκέμβρη του 2019

Κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ πριν από το Δεκέμβριο του 2019 εντόπισαν σύμφωνα με μελέτη ερευνητές του αμερικανικού κέντρου αντιμετώπισης μολυσματικών ασθενειών (CDC), δηλαδή εβδομάδες πριν από τις πρώτες περιπτώσεις κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν στην Κίνα και το πρώτο κρούσμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, καταγράφτηκαν 106 άτομα θετικά στον κορονοϊό σε 7.389 δείγματα αίματος αιμοδοτών, που συλλέχθηκαν από εννέα Πολιτείες των ΗΠΑ, μεταξύ 13 Δεκεμβρίου και 17 Ιανουαρίου. Τα δείγματα συγκεντρώθηκαν από τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό και εστάλησαν στο CDC προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσο έχουν αναπτυχθεί αντισώματα κατά του ιού.

«Τα ευρήματα αυτής της έκθεσης δείχνουν ότι οι λοιμώξεις του SARS-CoV-2 ενδέχεται να υπήρχαν στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2019, νωρίτερα από ό, τι είχε αναγνωριστεί προηγουμένως», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες αναφορές για την μυστηριώδη πνευμονία που εξαπλώθηκε στο Ουχάν της Κίνας, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019. Αφού πολλαπλασιάστηκε γρήγορα σε όλη την πόλη τις επόμενες εβδομάδες, η ασθένεια εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, με την πρώτη περίπτωση στις ΗΠΑ να καταγράφεται στις 19 Ιανουαρίου.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι είναι απίθανο τα αντισώματα να αναπτύχθηκαν για άλλους κορονοϊούς, καθώς τα 84 δείγματα βρέθηκαν να έχουν εξουδετερωτική δραστηριότητα ειδικά για το SARS-CoV-2.

Οι αποκαλύψεις ενισχύουν την πεποίθηση πως ο κορονοϊός κυκλοφορούσε σιωπηλά σε όλο τον κόσμο νωρίτερα από την ημερομηνία που υιοθετήθηκε για κάθε χώρα αρχικά και τα ευρήματα αυτά ενδεχομένως να ξεκινήσουν και πάλι συζητήσεις για την προέλευση της πανδημίας.