Bloomberg: Η λίστα με τις καλύτερες χώρες για να ζεις - Στην 21η θέση η Ελλάδα

Bloomberg: Η λίστα με τις καλύτερες χώρες για να ζεις - Στην 21η θέση η Ελλάδα

Στην 21η θέση της λίστας με τις καλύτερες χώρες για να ζει κάποιος βρίσκεται η Ελλάδα. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νορβηγία, ενώ ακολουθούν Ελβετία και Νέα Ζηλανδία στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Η λίστα αναθεωρήθηκε, καθώς οι περισσότερες οικονομίες ανακάμπτουν από τον κορονοϊό, αλλά ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν και τις προκλήσεις της μετάλλαξης Δέλτα.

Η Νορβηγία, η οποία βρίσκεται στην κορυφή, έχει πλήρως εμβολιάσει περίπου το 50% του πληθυσμού, έχει ελάχιστους θανάτους από Covid, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τα σύνορά της ανοιχτά.

Το τελευταίο στοιχείο, μάλιστα, είναι που της χαρίζει την πρωτιά, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ελβετία, η οποία διατηρεί σειρά από περιορισμούς στις ταξιδιωτικές εισροές. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία.

Η αναθεωρημένη λίστα του Bloomberg λαμβάνει υπόψη και την μετάλλαξη Δέλτα, η οποία απειλεί αρκετές χώρες, επαναφέροντας τα σενάρια επιβολής περιοριστικών μέτρων, όπως ήδη συμβαίνει σε αρκετές χώρες.

Συνολικά, η κατάταξη του αμερικανικού πρακτορείου διαμορφώνεται στη βάση 12 επιμέρους παραμέτρων, όπως η διασπορά του ιού, η ποιότητα του συστήματος υγείας, η εμβολιαστική κάλυψη, η θνησιμότητα και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Αναλυτικά, η λίστα των πρώτων 20 χωρών:

  1. Νορβηγία
  2. Ελβετία
  3. Νέα Ζηλανδία
  4. Γαλλία
  5. ΗΠΑ
  6. Αυστρία
  7. Φινλανδία
  8. Ιρλανδία
  9. Κίνα
  10. Βέλγιο
  11. Σιγκαπούρη
  12. Γερμανία
  13. Δανία
  14. Ολλανδία
  15. Σουηδία
  16. Τουρκία
  17. Ισραήλ
  18. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  19. Καναδάς
  20. Ισπανία

Η Ελλάδα, κατατάσσεται στην 21η θέση, σε σύνολο 53 χωρών, υποχωρώντας κατά δύο θέσεις σε σχέση με τον Ιούλιο. Όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, από την πρώτη θέση στην οποία βρίσκονταν τον Ιούλιο, έπεσαν στην πέμπτη θέση τον Αύγουστο.