Bloomberg: H British Airways ετοιμάζει τα μεγάλα αεροσκάφη της για το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Bloomberg: H British Airways ετοιμάζει τα μεγάλα αεροσκάφη της για το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Η British Airways σκέφτεται να χρησιμοποιήσει αυτό το καλοκαίρι ορισμένα από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα της για κοντινές διαδρομές προς ηλιόλουστες περιοχές όπως η Ελλάδα, σκοπεύοντας να αποκομίσει μεγαλύτερο κομμάτι εσόδων από την επιστροφή των ταξιδιωτών, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Δεδομένου ότι η Βρετανία περιλαμβάνεται στις χώρες με την ταχύτερη διανομή εμβολίων, η Ελλάδα -ένας αγαπημένος προορισμός των Βρετανών- ετοιμάζεται να καλωσορίσει τουρίστες στα μέσα Μαΐου. Οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν παραμείνει σε αδράνεια προσπαθούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την μεγάλη κινητικότητα που αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού.

Στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, η British Airways που ανήκει στον όμιλο IAG, διαθέτει μια σειρά με Boeing 787, 777 και Airbus SE A350 διπλών διαδρόμων που μπορούν να μεταφέρουν έως και διπλάσιο αριθμό ατόμων σε σχέση με τα αεροπλάνα που διαθέτουν ένα διάδρομο και που συνήθως εκτελούν τα ευρωπαϊκά δρομολόγια.

Πολλά από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα είναι διαθέσιμα, δεδομένου ότι δεν πραγματοποιούν τις συνήθεις μεγάλες πτήσεις λόγω των περιορισμών της πανδημίας και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα, όπως θα συμβεί με τις περιφερειακές συνδέσεις.

Η οριστική απόφαση της British Airways θα εξαρτηθεί από τον όγκο των κρατήσεων και από τα σχέδια της κυβέρνησης να επιτρέψει ξανά τα ταξίδια αναψυχής, ανέφεραν οι πηγές του πρακτορείου Bloomberg.

Η British Airways χρησιμοποίησε τα A350 της για τη διαδρομή μεταξύ του Λονδίνου και της Μαδρίτης το 2019, όταν μόλις είχε παραλάβει το αεροσκάφος και εκπαίδευε το προσωπικό της. Η Βρετανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει και πάλι τα διεθνή ταξίδια το συντομότερο δυνατό, στις 17 Μαΐου, στο πλαίσιο ενός σταδιακού σχεδίου για τον τερματισμό των μέτρων του απαγορευτικού που έχει εφαρμόσει. 

Την ίδια ώρα, ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνουν επίσης προγραμματισμό. Η Ελλάδα έχει στόχο να επιτρέψει σε όλους τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19, καθώς και εκείνους που έχουν αντισώματα, να επισκεφτούν την χώρα από τις 14 Μαΐου. Η Κύπρος θα επιτρέψει επίσης την είσοδο σε Βρετανούς που έχουν εμβολιαστεί.