Bloomberg για Σαββίδη: Ο Ρώσος που σόκαρε τον ποδοσφαιρικό κόσμο είναι πια δισεκατομμυριούχος

Bloomberg για Σαββίδη: Ο Ρώσος που σόκαρε τον ποδοσφαιρικό κόσμο είναι πια δισεκατομμυριούχος

Λίγες μέρες αφότου μπήκε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, έγινε δισεκατομμυριούχος, αναφέρει το Bloomberg για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας της Japan Tobacco η οποία εξαγοράζει την εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη, Donskoy Tabak, θα του αποφέρει 1,6 δισ. δολάρια, προσθέτει στο ρεπορτάζ του το πρακτορείο, σημειώνοντας ότι ο Σαββίδης πέρασε μια βδομάδα που θα τη θυμάται όταν στις 11 Μαρτίου εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας οπλοφορώντας, κατά τη διάρκεια παιχνιδιού της Super League, για να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή που δε μέτρησε γκολ της ομάδας του στο τέλος του αγώνα.

Επισημαίνεται ότι ο 58χρονος Σαββίδης δήλωσε πως λυπάται βαθύτατα για το περιστατικό που οδήγησε τις αρχές να αναβάλλουν το πρωτάθλημα, οδήγησε στην καταδίκη από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενώ έφερε αντιμέτωπο τον ΠΑΟΚ με βαρύτατες ποινές.

Αλλά η συμφωνία που ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες ενδέχεται να απαλύνει το πρόβλημα του επιχειρηματία, καθώς η συμφωνία Japan Tobacco - Donskoy Tabak θα φέρει την προσωπική περιουσία του Ιβάν Σαββίδη στα 1,7 δισ. δολάρια.

Στο ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρεται ακόμα πως ο 58χρονος επιχειρηματίας αποκτά περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όπως έπραξε και με τον ΠΑΟΚ το 2012, του οποίου πλήρωσε τα χρέη, αλλά και με τη καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ ένα χρόνο αργότερα. Στη συνέχεια, ο ίδιος απέκτησε συμμετοχή στην κοινοπραξία που αγόρασε τον ΟΛΘ όπως επίσης προχώρησε και στην απόκτηση και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το Bloomberg σημειώνει, επίσης, πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε συγγνώμη για την εισβολή του με όπλο στο γήπεδο και προσθέτει πως ο ίδιος εξήγησε πως το έκανε για να προστατεύσει τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

Φωτογραφία: Intime News