7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Blackstone: Προσφέρει 1,1 δισ. δολάρια για επιπλέον πόσοστο 26% στην Mphasis

Blackstone: Προσφέρει 1,1 δισ. δολάρια για επιπλέον πόσοστο 26% στην Mphasis
Shutterstock

Η Blackstone προσφέρει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για επιπλέον 26% της ινδικής εταιρείας τεχνολογίας Mphasis Ltd  καθώς η ζήτηση για τον κλάδο του cloud computing αυξάνεται εν μέσω της πανδημίας.

Η κίνηση της Blackstone να αυξήσει το μερίδιό της στη Mphasis εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο για ενίσχυση των επενδύσεων στην αγορά της Ινδίας, η οποία αντιπροσωπεύει «τη χώρα με τη μεγαλύτερη απόδοση για την εταιρεία επενδύσεων» σύμφωνα με δηλώσεις του CEO Στίβεν Σβάρτζμαν κατά την επίσκεψή του στη Βομβάη το 2020.

«Αυτή η επένδυση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία μακροπρόθεσμα και να παρέχουμε πρόσθετους πόρους για να επιταχύνουμε περαιτέρω την δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας», δήλωσε ο επικεφαλής Ινδίας για την ιδιωτική εταιρεία Blackstone. Η Mphasis ειδικεύεται στην παροχή cloud και ψηφιακών λύσεων και εξυπηρετεί 35 από τις 50 κορυφαίες τραπεζικές, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη δήλωση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Blackstone έχει δεσμεύσει κεφάλαια αξίας 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσει το σύνολο του ελέγχου της Mphasis.