Blackstone: Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της Soho China έναντι 3 δισ. δολαρίων

Blackstone: Κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της Soho China έναντι 3 δισ. δολαρίων

Η Blackstone Group Inc. πλησιάζει σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας γραφείων Soho China σε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις ακινήτων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, τη χρονιά που διανύουμε, καθώς άνθρωποι με γνώση του θέματος κάνουν λόγο για deal αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Soho έχει αναπτύξει 54 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια (5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα) εμπορικών γραφείων στο Πεκίνο και τη Σανγκάη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Τα βασικά περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν τo Bund SOHO στη Σανγκάη και το κτίριο ορόσημο Wangjing SOHO στο Πεκίνο, που σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο της Zaha Hadid.

Ο τομέας των ακινήτων της Blackstone η οποία έχει περίπου 196 δισ. Δολάρια κεφάλαιο υπό διαχείριση, εξαγόρασε τον Νοέμβριο έναντι 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το μεγαλύτερο αστικό πάρκο στην περιοχή Greater Bay Area της νότιας Κίνας.

Στα τέλη του 2018, η Blackstone εξαγόρασε ένα εμπορικό κέντρο και ένα συγκρότημα γραφείων στη Σανγκάη από τη Mapletree Investments Pte για 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια,