Black Box: The winner takes it all

-Tα κεφάλια μέσα από σήμερα, καθώς ο κύκλος των διακοπών ολοκληρώνεται και η καθημερινότητα επιστρέφει στους παλιούς ρυθμούς. Για το Χρηματιστήριο δυστυχώς δεν προβλέπονται ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες -μαρτυρικές- συνεδριάσεις του Αυγούστου. Οι χρηματιστές συνεχίζουν να εμφανίζονται επιφυλακτικοί, καθώς δεν βλέπουν καταλύτες που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά. Ο ορίζοντας παραμένει ασαφής και συνεπώς προσδοκούν ότι ο εγκλωβισμός του γενικού δείκτη στο τρέχον εύρος θα συνεχιστεί και κατά τις επόμενες συνεδριάσεις, όπου με περιορισμένες διαφοροποιήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές, θα επικρατούν αμυντικά χαρακτηριστικά.

-Από το μέτωπο των τραπεζών, στην Αlpha Bank δεν έκαναν καθόλου διακοπές, καθώς συνέχισαν (και συνεχίζουν) να δουλεύουν μεθοδικά και με ιδιαίτερη προσήλωση στην προόδο του project Galaxy. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών θα τα αντιληφθεί σύντομα και η αγορά.

-Ο κλάδος που συνέχισε να είναι... σε κατάσταση βρασμού όλες τις προηγούμενες ημέρες του Αυγούστου ήταν οι κατασκευές. Τράπεζες, funds, επιχειρηματίες και δικηγόροι συνέχισαν τις διεργασίες με αμείωτους ρυθμούς καθώς τα προβλήματα δεν κάνουν διακοπές. Εκεί που οι συνθήκες δείχνουν να ωριμάζουν για να περάσουμε στην επόμενη ημέρα, ξαναγυρίζουμε στο μηδέν. H σύγκρουση για τη Γραμμή 4 του Μετρό συνεχίζεται. Ενώ είχε φανεί ότι πάμε σε κάποιου είδους συμφωνία για να προχωρήσει ο διαγωνισμός, επανήλθαν οι διαφωνίες,  οπότε στο τραπέζι μπήκε τώρα το σενάριο ακύρωσης του έργου.

-Αν δεν πρυτανεύσει η λογική - πράγμα δύσκολο επειδή όπως τραγουδούσαν οι ABBA το μακρινό 1980,  "the winner takes it all, the loser standing small beside the victory"- η ακύρωση του διαγωνισμού είναι μονόδρομος για να μη χάνεται δρόμος. Οπότε με νέο διαγωνισμό ανοίγει ο δρόμος να μπούν και άλλοι παίκτες (ελληνες και ξένοι) του κλάδου των κατασκευών.

-Οι επιπτώσεις της  πανδημίας του κορονοϊού έχουν οξύνει καταστάσεις, ιδιαίτερα όπου οι ισορροπίες ήταν  πολύπλοκες και ιδιαίτερες. Για την Τράπεζα Πειραιώς έφτασε η ώρα των αποφάσεων για τη MIG και αυτό θα γίνει εμφανές σε όλους κατά το επόμενο τρίμηνο-τετράμηνο. Μια πρώτη γεύση θα πάρουμε στη γενική συνελευση της 4ης Σεπτεμβρίου  με την ατζέντα να έχει θέματα  όπως πχ συμψηφισμό του αποθεματικού υπέρ το άρτιον για απόσβεση ζημιών παλαιότερων χρήσεων, αλλά και απαντήσεις εκτός ατζέντας για θέματα όπως πχ οι αποφάσεις για το μέλλον της Singular Logic.