Black Box: Τα σενάρια χαλάρωσης των μέτρων δίνουν συνέχεια στο ράλι

- Κάτι η Αυστρία και η Γερμανία που επεξεργάζονται χαλάρωση των μέτρων μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, κάτι η Ελβετία που δουλεύει πάνω σε ανάλογα σενάρια σε συνδυασμό με την πτωτική καμπύλη που σημειώνει ο αριθμός των  θυμάτων της πανδημίας έδωσαν συνέχεια στο ράλι των αγορών. Γιατί οι fund managers το σινιάλο που παρακολουθούν και ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά τους είναι η πορεία της καμπύλης των θυμάτων της πανδημίας. Μάλιστα έλεγαν, πως μόλις φανεί ότι ξεκινά καθοδική πορεία θα εκδηλωθεί μια γρήγορη άνοδος που θα οδηγήσει τις αγορές να καλύψουν το 50% των απωλειών από το σημείο που ξεκίνησε η πτώση.

-Και γιατί να μην γίνει πάρτι; Η ΕΚΤ τα δίνει όλα. Μετά την προσωρινή κατάργηση  των 90 ημερών για τις καθυστερήσεις και τη μείωση των
ελάχιστων βασικών δεικτών κεφαλαίων, οι τράπεζες παίρνουν μια μεγάλη ανάσα ρευστότητας με την απόφαση της EKT να δέχεται όλα τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο.

- Διαδικτυακή δημόσια συζήτηση με θέμα την πανδημία, τις αντοχές ελληνικής οικονομίας και την επόμενη μέρα διοργανώνει σήμερα στις 7.15 το απόγευμα ο Κύκλος Ιδεών. Τη συζήτηση μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται ζωντανά, μέσω facebook live και  YouTube στα evenizelos.gr και ekyklos.gr. Ομιλητές  ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίος Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, ο οικονομικός αναλυτής Γιώργος Προκοπάκης και ο καθηγητής ιστορίας του ΕΚΠΑ Κώστας Κωστής.

- Από την πλευρά του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, που είναι ενημερωμένος και παρακολουθεί στενά την κατάσταση,  ήρθαν οι πληροφορίες για την Εθνική Ασφαλιστική. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, στο διαγωνισμό για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής υπάρχει εμπλοκή, κάτι που -όπως είπε- δεν ισχύει για την περίπτωση της ΔΕΠΑ.

-  Η είδηση δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2020 στην ιστοσελίδα Cleveland.com. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 36χρονος Terry Lee Cristian  καταδικάστηκε σε 15ετή φυλάκιση για πώληση ναρκωτικών σε γιό έλληνα δισεκατομμυριούχου, ο οποίος αργότερα βρέθηκε νεκρός στο ξενοδοχείο Marriott όπου και διέμενε. Ο 36χρονος παραδέχτηκε στο δικαστήριο την ενοχή του, ενώ διαπιστώθηκε ότι η κοκαΐνη την οποία πούλησε ήταν νοθευμένη με ηρωίνη και φεντανίλ. Την αγοραπωλησία των ναρκωτικών "έπιασαν" και οι κάμερες που ήταν τοποθετημένες στο σημείο όπου και πραγματοποιήθηκε.

- Με την ευκαιρία να αναφερθούμε, πως όχι αυτήν, αλλά την επόμενη Παρασκευή 17 Απριλίου, πρόκειται να  ανακοινώσει το δικαστήριο την ποινή που θα επιβληθεί στον Τηλέμαχο Λαβίδα για την γνωστή υπόθεση εσωτερικής πληροφόρησης.

- Ασαφής είναι ακόμη ο ορίζοντας για τα ξενοδοχεία το καλοκαίρι. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες περιμένουν τις εξελίξεις προκειμένου να
πάρουν τις οριστικές αποφάσεις τους, με το σενάριο να μην ανοίξουν καθόλου να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, βάσει των
σημερινών τουλάχιστον δεδομένων. Η σοβαρότητα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος φαίνεται και από τη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρίτσος, οποίος είπε ότι η πλήρης εξάλειψη των επιπτώσεων στον τουριστικό κλάδο θα χρειαστεί ορίζοντα τριετίας.