Black Box: Τα deals του CVC και ο δύσκολος χειμώνας

-Καλό μήνα, να έχουμε  αν και από σήμερα  ξεκινά η περίοδος για την οποία όλοι συνηθίζουν να λένε «θα έχουμε δύσκολο χειμώνα». Ήδη λείπουν από την οικονομία λόγω τουρισμού 14 δις. βάλτε από κοντά και τον λογαριασμό των λιανικών πωλήσεων, κρατήστε την ανάσα σας και καλή μας τύχη.

-H στήλη -κατόπιν νεότερων πληροφοριών- υποχρεώνεται να αναδιπλωθεί και να ανασυνταχθεί ώστε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα : Στο πλαίσιο αυτό αναθεωρεί πλήρως τις εκτιμήσεις των τελευταίων ημερών  για την τύχη των επενδυτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το CVC για τη Vivartia και την Εθνική Ασφαλιστική.  

-Οι υπάρχουσες πληροφορίες συγκλίνουν ότι το CVC έχει σημαντικά πολλές πιθανότητες κατά το επόμενο διάστημα να ολοκληρώσει με επιτυχία και τις δύο συμφωνίες. Η προσφορά για τη Vivartia είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική, ενώ η Εθνική Ασφαλιστική η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει και στα 450 εκατ.

-Οι πωλητές δεν έχουν πληθώρα επιλογών, οπότε αργά ή γρήγορα οι γωνίες θα ισιώσουν, οι φωνές θα σωπάσουν, οι τρύπες θα μπαζωθούν και γενικότερα θα εξομαλυνθεί ο  δρόμος  για να κλείσουν τα deal.

-Οι ακραίες διακυμάνσεις και οι μεγάλες απώλειες στη μετοχή του Cairo Mezz δημιουργούν δικαιολογημένο προβληματισμό. Ωστόσο πρόκειται για την πρώτη ημέρα  διαπραγμάτευσης της μετοχής και συνεπώς είναι λογικό να υπάρχουν αυτοί που απλώς θέλουν να πουλήσουν εδώ και τώρα.  Θα χρειαστεί να περάσουν μερικές ημέρες μέχρι να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

-Η Τράπεζα της Ελλάδος ως την Παρασκευή - όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- πρόκειται να προωθήσει αρμοδίως το σχέδιο της για τη δημιουργία bad bank.

-Mε ισχυρή άνοδο αντέδρασε χθες η Wall Street, καθησυχάζοντας όσους στην αγορά ανησυχούσαν αν στο debate για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είχαμε τη δημόσια προαναγγελία του  επόμενου μαύρου κύκνου.

-Σε μια εξαιρετικά  δύσκολη υπόθεση που δικαιώνει  όσους υποστηρίζουν ότι στην Ελλάδα είναι να μην μπλέξεις, αποδεικνύεται η αναδιάρθρωση  της χρεοκοπημένης Εuromedica. Τα δάνεια, ύψους περίπου 200 εκατ. τα αγόρασε ο επενδυτής από τις πιστώτριες τράπεζες τον Δεκέμβριο 2017. Καλή δύναμη.