Black Box: Περιμένοντας να βγει λευκός καπνός

- Η εξέλιξη της σημερινής τηλεδιάσκεψης των ηγετών της Ευρωζώνης για τις δράσεις που πρέπει να αναλάβουν ώστε να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις του COVID-19 θα δώσει τον τόνο στο ΧΑ, αλλά και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές. Στο μεταξύ περιμένοντας να βγει λευκός καπνός, οι επενδυτές έχουν υιοθετήσει στάση αναμονής και δεν παίρνουν ρίσκα, όπως φάνηκε και από τον πολύ χαμηλό -μόλις 37,5  εκατ. ευρώ- τζίρο της χθεσινής συνεδρίασης.

-  Παρά το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας, οι τράπεζες δεν έχουν καταθέσει τα όπλα και συνεχίζουν τις διεργασίες για τις επικείμενες τιτλοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζεστές κρατά τις μηχανές των τιτλοποιήσεων η Αlpha Bank, η οποία συνεχίζει τις προετοιμασίες για την υλοποίηση του project Galaxy. Η Αlpha Bank αυτές τις ημέρες ενεργοποιεί τα SPV του σχεδίου Galaxy  και στο πλαίσιο αυτό ετοιμάζονται οι μεταφορές των δανείων που εμπίπτουν στην περίμετρο του  project.

-Επίσης  η Επιτροπή Παρακολούθησης του Ηρακλή, αυτό το διάστημα εξετάζει τα στοιχεία για τα δύο -από τα τρία- SPV της Eurobank για τη χορήγηση της κρατικής εγγύησης για το project Cairo.

- Κινητικότητα στον ίδιο τομέα παρουσιάζεται στην αγορά και από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται στην ανάθεση της διαχείρισης προβληματικού χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων. To σχέδιο εξυγίανσης του ισολογισμού της τράπεζας είναι σε εξέλιξη και ήδη γίνονται επαφές στην αγορά.

- Το project της Παγκρήτιας περιλαμβάνει και τιτλοποίηση τμήματος του προβληματικού χαρτοφυλακίου για το οποίο υπάρχει ενδιαφέρον για την εξαγορά του. Οι ίδιες πληροφορίες  κάνουν λόγο για τιτλοποίηση της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Οι σχετικές επαφές είναι σε εξέλιξη και προφανώς η τράπεζα θα κάνει τις ανακοινώσεις μόλις ολοκληρώσει τις  διεργασίες που είναι σε εξέλιξη.

- Πόσο κόστισε στην DECA Investment, της οποίας μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, το φέσι της Akazoo; Το fund είχε το 4% της Akazoo στο χαρτοφυλάκιο του, οπότε με βάση την κεφαλαιοποίηση που είχε η εταιρία πριν από την κατάρρευση της μετοχής (209 εκατ.) η συγκεκριμένη θέση είχε αποτίμηση 8,36 εκατομμύρια. Το ερώτημα βέβαια είναι σε τι τιμή είχε στα βιβλία της  η DECA τη  θέση στην Akazoo. Άτυχες στιγμές έχουμε όλοι μας. Παρεμπιπτόντως η Akazoo ετοίμαζε καινούργια γραφεία στη Λ. Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού.