Black Box: Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε!

Το 21 φέρνει deals στις τηλεπικοινωνίες. Ο ΟΤΕ δεν πωλείται, η Vodafone είναι πολυεθνική, τα υπόλοιπα δικά σας!

----

Κάποιος έδωσε σωστές «πληροφορίες» για το «σπίτι». Κάποιος πρέπει να πήγε και να τα είπε όλα! Κι όταν  λέμε όλα εννοούμε όλα. Αισθανότανε, δηλαδή, την ανάγκη κάτι να «δώσει». Τι κόσμος πατέρα…

----

Κοντά σε συμφωνία με τους ομολογιούχους βρίσκεται η Intralot σύμφωνα με πληροφορίες. Ο Σωκράτης Κόκκαλης παραχώρησε έδαφος στους ομολογιούχους, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει και αναμένουν ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες. Και όλα αυτά τη στιγμή που τα έσοδα ενιαμήνου έχουν υποχωρήσει λόγω κορονοϊού.

----

Εσείς κοροϊδεύετε τους ζαίους με τα ακίνητα, αλλά περιμένετε να γίνει κανένα κραχ στα χρηματιστήρια και τότε θέλω να σας δω τι θα λέτε με τις μετοχές στο μπαούλο. Ούτε για προσάναμμα! Ενώ το σπιτάκι!

----

Γρήγορα κινείται το αφεντικό της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης για να κλείσει το κεφάλαιο των κόκκινων δανείων.

----

Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω με την επέκταση της ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες. Θα καθίσει ο Μιχάλης ο Τσαμάζ άπραγος να βλέπει τον Γιώργο Στάση της ΔΕΗ να του παίρνει τους καλούς πελάτες; Σαν να λέμε ότι ο ΟΤΕ θα μπει στα Αιολικά! Οπότε η αντιπαράθεση αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς αναμένουμε να ξεδιπλωθούν οι στρατηγικές των δύο παικτών. Από την μία ο παλιός και αναγνωρισμένος Τσαμάζ και από την άλλη ο φιλόδοξος και ανερχόμενος Στάσης.

----

Αν εμείς ξέρουμε να τρέχουν ήδη 4 due diligence στην πληροφορική και στην ενέργεια σίγουρα θα έχουμε αρκετές ανακοινώσεις σύντομα στους δύο hot κλάδους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα ακούσουμε όσα επιχειρηματικά νέα δεν ακούσαμε τα τελευταία χρόνια.

----

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μεγάλα ξένα funds του real estate να έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα. Ότι είδαμε και fund να πουλάει στον Καναδά λόγω μεγάλης  αύξησης των φόρων για να αγοράσει ακίνητα στην Ελλάδα ακούγεται σαν παραμύθι. Όνειρο ζω μην με ξυπνάτε! Ομορφάνδρες μου διαχειριστές! Θα έλεγα κι άλλα για να δείξω τον ενθουσιασμό μου, αλλά έχω να πάω να ψάξω να βρω παραθαλάσσιο οίκημα…

----

Παλιά μεγαλεία για τον Πάνο Ψυχάρη. Η βίλα εμβαδού 544 τ.μ. στο Ψυχικό βγαίνει στο σφυρί για 2,4 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο βρίσκεται σε οικόπεδο 3,4 στρεμμάτων. Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος δανειστής θα ικανοποιηθεί πρώτος, καθώς η ΑΑΔΕ έχει γράψει υποθήκη για χρέη 7,7 εκατ. ευρώ και έπεται η Alpha Bank με υποθήκη 500 χιλ. ευρώ. 

----

Περίμενε ότι τα ΕΛΤΑ θα έβαζαν λουκέτο. Δεν του έγινε το χατίρι και θύμωσε. Βέβαια!

----

Η υπογραφή της σύμβασης για το Καζίνο και  η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ιδιοκτησιακή ωρίμανση του ακινήτου αποτελούν το αντικείμενο συζητήσεων ανάμεσα σε στελέχη της Lamda Development και του Δημοσίου. Διαδικαστικό είναι το θέμα, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη. Από την πολύ διαδικασία, τελικά, είναι που κινδυνεύουμε σε αυτή την χώρα…

----

Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν στην υπόθεση της πώλησης της Καλλιμάνης. Η πλευρά Βιντζηλαίου διαρρέει ότι αποσύρθηκε, παρά το ότι ήταν - όπως υποστηρίζει - ο προτιμητέος επενδυτής, καταγγέλλοντας περίεργες κινήσεις και εμπόδια της υφιστάμενης διοίκησης. Οι τράπεζες, από την άλλη, συνιστούν ψυχραιμία και υποστηρίζουν ότι όλα προχωρούν ομαλά, χωρίς προβλήματα.

----

Η ιταλική Technoimpianti, μαζί με τον ΔΕΣΦΑ, θα είναι οι πάρτνερ στο φιλόδοξο project της ΔΕΔΑ για μεταφορά με βυτία υγροποιημένου αερίου, δηλαδή LNG, από τις δεξαμενές της Ρεβυθούσας σε σειρά ελληνικών πόλεων, αρχής γενομένης από την Δυτική Ελλάδα. Το project θα κάνει πανελλαδικά πρεμιέρα από την Πάτρα των 167.000 κατοίκων, μια από τις πιο ενεργειακά απομονωμένες περιοχές της χώρας. Το φυσικό αέριο είναι έννοια... άγνωστη για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Η τοπική βιομηχανία και τα νοικοκυριά εξαρτώνται ακόμη από το πετρέλαιο. Η έλευση του LNG στην Πάτρα θα ρίξει κατά 35% το ενεργειακό κόστος. Ακούω ότι ο δήμαρχος της πόλης δείχνει να κατανοεί το πρόβλημα και δεν τείνει ευήκοον ου στις φωνές κάποιων παρατάξεων που υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο καύσιμο. Διότι υπάρχουν και αυτές οι φωνές. Άλλωστε σύντομα, μόλις το έργο μπει σε φάση υλοποίησης θα φανούν και οι πραγματικές προθέσεις του Δήμου Πατρέων...