Black Box: Ο δράστης αναζητείται!

Ο Μινώταυρος αφήνει τα άδυτα της σκοτεινής σπηλιάς, φοράει καπέλο αλά Σέρλοκ Χόλμς και αναζητά τον δράστη του ΕΟΔΥ. Συνεχίζονται, λοιπόν, οι έρευνες για την ταυτότητα του δράστη. Το προφίλ του κακοποιού, όπως θα έλεγαν και οι αγαπημένοι σας τηλεοπτικοί ήρωες που υποδύονται τους πράκτορες του FBI, δείχνει κάποιον που έχει συνηθίσει να λειτουργεί ως ταύρος εν υαλοπωλείο. Κάπως θύμωσε, κάπου είπε κάτι και δεν άργησε η τρίχα να γίνει τριχιά. Οι μόνοι που τρίβουν τα χέρια τους είναι οι της αντιπολίτευσης, αφού κέρδισαν πέναλτι από το πουθενά. Εκτός φάσης και ενώ με την μπάλα δεν μπορούσαν καν να περάσουν το κέντρο.

----

Ποιο κυβερνητικό στέλεχος όταν ήταν στο Ποτάμι είχε κηρύξει πόλεμο σε όσους θεωρούσε ότι θα πήγαιναν το «κόμμα» στον Κυριάκο; Είναι θαυμαστός ο κόσμος της πολιτικής.

----

Ο Νίκος Παππάς που βρίσκεται; Όλα καλά; Τον θυμήθηκα επειδή έψαχνα χθες το αρχείο μου και έπεσα σε εκείνα τα ρεπορτάζ για τη Βενεζουέλα.

----

Ο ...«ανάλγητος» και «αδυσώπητος» ιδιωτικός τομέας της Υγείας αποδεικνύει στην πράξη την ευαισθησία του στην δοκιμαζόμενη από τον κορονοϊό Βόρεια Ελλάδα. To Metropolitan, το Υγεία και to Metropolitan General της Hellenic Healthcare Group, στέλνει επίλεκτη ομάδα γιατρών στη δοκιμαζόμενη Βόρεια Ελλάδα. Επικεφαλής της ομάδας των γιατρών είναι ο πολύπειρος καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος που ανήκει στο επιστημονικό προσωπικό τoυ Μetropolitan και είναι μέλος της Επιτροπής των ειδικών για τον Covid.

-----

Στην χώρα αυτή είναι είδηση αν αναγνωριστεί η αξία του καλλιτέχνη πριν τον θάνατό του. Συνήθως θυμόμαστε την σημαντικότητα των ανθρώπων από την... απουσία τους. Και ένας οπαδός του Μινώταυρου, όπως ο γράφων, δηλώνει επαρκώς ενθουσιασμένος από την παρουσία του Θόδωρου Σκυλακάκη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η παρουσία του γίνεται μέρα με την μέρα πιο διακριτή και μάλιστα εν μέσω της κρίσης του Κορονοϊού. Ένας πραγματικά φιλελεύθερος στην κυβέρνηση.

----

H κίνηση της Mytilineos να αναλάβει επικεφαλής κοινοπραξίας εταιρειών την μελέτη, προμήθεια και κατασκευή μονάδας ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων στη Βρετανία, δείχνει ότι υπάρχουν ελληνικές εταιρείες με ισχυρή τεχνογνωσία. Είναι επομένως μια μοναδική ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο χρηματοδοτεί επενδύσεις για τον πράσινο μετασχηματισμό, προκειμένου να πάρουν μπροστά τα ΣΔΙΤ και να «τρέξουμε» νέες μονάδες ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων. Μαθαίνω ότι η Mytilineos θα συνεχίσει να έχει το βλέμμα της στραμμένο εκτός Ελλάδος. Δηλαδή να κοιτάζει έργα τύπου EPC, υψηλών τεχνικών απαιτήσεων, αντίστοιχα με αυτό που ανακοίνωσε χθες στο Cheshire της Βρετανίας, του οποίου ο προϋπολογισμός θα ανέλθει στα 330 εκατ ευρώ. Ακούω μάλιστα ότι μετά τις γιορτές έρχονται και άλλα καλά νέα από την εταιρεία γύρω από τον τομέα έργων βιώσιμης ανάπτυξης...

----

Το «χρίσμα» του αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα πήρε, προς απογοήτευση ίσως του έτερου «Αμερικανού ανταγωνιστή», και η North Star Group του Θεόφιλου Πριόβολου. Ενώ μέχρι τώρα ο βετεράνος διπλωμάτης Τζέφρι Πάιατ μνημόνευε μόνον την ΟΝEX όταν αναφερόταν στα ελληνικά ναυπηγεία χθες στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για την ελληνική οικονομία δήλωσε πως «επιπλέον, το ναυπηγείο της Σύρου είναι πλέον πιστοποιημένο από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για τη διεξαγωγή συντήρησης στρατιωτικών σκαφών των ΗΠΑ και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της ONEX, σε συνεργασία με την DFC, να ολοκληρώσει την απόκτηση του ναυπηγείου της Ελευσίνας. Είμαστε επίσης πολύ ενθουσιασμένοι για την προσφορά της North Star Group να επενδύσει 700 εκατομμύρια ευρώ στο ναυπηγείο του Σκαραμαγκά μέσα σε τέσσερα χρόνια». Άρα ο ένας θα πάρει την Ελευσίνα και ο άλλος το Σκαραμαγκά. Σωστά; Ρωτάμε γιατί η ONEX θέλει όπως λέει και τον Σκαραμαγκά.

----

Epsilon Net και Space Hellas χτύπησαν την Singular, όμως όπως πληροφορούμαστε η Entersoft βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση δύο μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η διοίκηση της εταιρείας έχει θέσει ως στόχο την επέκτασή της σε νέες αγορές και, όπως πληροφορούμαστε, η μία από τις δύο εταιρείες που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις είναι της περιοχής των Βαλκανίων.

----

Έντονη είναι η κινητοποίηση που λαμβάνει χώρα στα αρμόδια υπουργεία και στο ΤΑΙΠΕΔ. Η Cosco έστειλε πρόσφατα επιστολή με την οποία ζητά να της αποδοθεί το 16% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ. Από την άλλη το Δημόσιο, αντιτείνει ότι δεν έχουν γίνει ακόμη οι επενδύσεις που είχαν συμφωνηθεί και για τις οποίες υπήρχε ρήτρα στα συμβόλαια. Ο υπουργός οικονομικών έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της εξεύρεσης λύσης, αφού εκτός του ότι είναι πολιτικός προϊστάμενος του ΤΑΙΠΕΔ, ο Γιάννης Πλακιωτάκης δίνει μάχη με τον κορoνοϊό, ωστόσο δεν λείπουν και αυτοί που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη διαιτητική περιπέτεια. Θα ποντάραμε στο τελευταίο. Εξάλλου ακούμε πως θα ασχοληθεί και το Μαξίμου με το ζήτημα.

----

Το νέο μεγάλο της κέντρο διαλογής στη Θεσσαλονίκη αναμένει να της παραδοθεί η DHL έως τον Ιανουάριο. Το κέντρο είναι συνολικού εμβαδού 5.270 τ.μ. και η επένδυση για την κατασκευή του στο αεροδρόμιο Μακεδονία, άγγιξε τα 7,2 εκατ. Ευρώ.

----

Ιδιαίτερη ικανοποίηση μαθαίνουμε πως επικρατεί στην διοίκηση του Μουσικού Οίκου Νάκα, για το γεγονός πως έχει καλυφθεί το 70% των πωλήσεων της εταιρείας μέσω του... e-commerce. Η εταιρεία μάλιστα προσανατολίζεται σε ενίσχυση του συγκεκριμένου καναλιού πώλησης, καθώς έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ το επενδυτικό της πρόγραμμα και περιμένει τις ανάλογες εγκρίσεις για να συνεχίσει το project.

----

Στα δικαστήρια αναμένεται να δοθεί μάχη μεταξύ δύο εταιρειών από τον κλάδο τροφίμων και ποτών. Η πρώτη, μικρότερου μεγέθους, έχει ήδη στείλει εξώδικο στη δεύτερη, κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί παραπλανητική ορολογία για ένα νέο της προϊόν. Περισσότερα προσεχώς...