Black Box: Η εβδομάδα έχει έκπληξη

- Προγραμματισμένη για σήμερα είναι στο υπουργείο Οικονομίας, σύσκεψη για το Χρηματιστήριο, υπό τον αρμόδιο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα υφυπουργό, Γ. Ζαββό. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των φορέων της αγοράς και θα αναζητηθούν τρόποι για την ενίσχυση και αναζωογόνηση της χρηματιστηριακής αγοράς.  

- Μήπως έχουμε πρώιμες ενδείξεις θερινής ραστώνης; Η στήλη αναρωτιέται γιατί η ειδησεογραφία έχει αρχίσει να καταλαγιάζει, αν και η εβδομάδα μας επιφυλάσσει μια ακόμη έκπληξη.

- Ενδεχομένως οι τόνοι στην αγορά πέφτουν επειδή σιγά-σιγά μπαίνουμε σε τάξη. Η Forthnet πήρε το δρόμο της, όπως άλλωστε και το σήριαλ ΣΙΔΜΑ-Μπήτρος. Τα ψάρια έφυγαν από τη μέση, ενώ μετά και τις εξελίξεις στην Ευρωκλινική στον κλάδο της υγείας  μόνον το Ντυνάν απέμεινε σε εκκρεμότητα. Οπότε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σειρά θεμάτων που απασχολούσε στήλες όπως αυτήν έχουν πάρει το δρόμο τους.

- Τι απομένει στην ατζέντα να περιμένουμε για το μέλλον; Η MIG και η πώληση των δανείων ή των θυγατρικών της, το κούρεμα των ομολογιούχων της INTRALOT και οι δρομολογημένες πωλήσεις πακέτων κόκκινων δανείων. Θεωρητικά είναι σε εκκρεμότητα  και η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά για αυτήν περίπτωση ισχύει η ρήση, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.  

- Στα όρια του γνωστού menu κινήθηκε το χθεσινό call που είχε η Τράπεζα Πειραιώς με αναλυτές. Στο επίκεντρο οι κεφαλαιακές απαιτήσεις και η σταδιακή επαναφορά των δεικτών στα προ κρίσης επίπεδα, καθώς και οι εξελίξεις με τα κόκκινα δάνεια σε συνδυασμό με τον COVID-19. Οι αναλυτές στάθηκαν και στις εκτιμήσεις για τον τουρισμό σε μια προσπάθεια να αποτιμήσουν τις ευρύτερες επιπτώσεις στην οικονομία.

- Ολοκληρώνεται  σήμερα το διαδικτυακό investment forum της ΕΧΑΕ. Μεταξύ των 77 funds που συμμετείχαν, περιλαμβάνονται τα «PAULSON & CO», «OAKTREE CAPITAL MANAGEMENT», «SWEDBANK ROBUR», «LAZARD ASSET MANAGEM ENT», «T ROWE PRICE», «ABU DHABI INV COUNCIL», «FRED ALGER MANAGEMENT», «EAST CAPITAL», «EATON VANCE MANAGEMENT», «FINTECH ADVISORS», «SCHAFER CULLEN»,  «THE ROHATYN GROUP», «TT INTERNATIONAL» και άλλα.