Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, 00:02

-A +A

Black Box: Ανατροπή δεδομένων και αλλαγή τροχιάς

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, 00:02
-A +A

- Αφού όλοι μαζί  ανακράξουμε "ζήτω το έθνος", η στήλη  περνά στην πεζή μας πραγματικότητα που έχει διαλύσει η επιδημία του κορονοϊού. Η επιδημία -χωρίς κανείς να υποτιμά ότι έχει αναστατώσει όλη την υφήλιο, έχει ανατρέψει δεδομένα κι έχει αλλάξει την τροχιά των αγορών-  αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία για επενδύσεις. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως, ότι συζητάμε για επενδυτές που διαθέτουν ρευστότητα και ατελείωτο χρόνο υπομονής.

- Και σίγουρα το BC Partners ως private equity έχει στην στρατηγική του το πλεονέκτημα της ρευστότητας και του χρόνου και για αυτό είναι σε θέση να δημιουργεί τους δικούς του επενδυτικούς ορίζοντες. Έτσι λοιπόν, η σερβική United Group, η οποία δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες, έχει εξαγοραστεί από την BC Partners και αποτελεί τον βραχίονα του επενδυτικού κεφαλαίου για την ανάπτυξη στον τομέα των τηλεπικοινωνιών,  μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι για τη Forthnet, καθώς την Παρασκευή κατέθεσε στις πιστώτριες τράπεζες την πρόταση της. Το ενδιαφέρον είναι ότι το BC Partners, ως στρατηγικός επενδυτής που ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών δραστηριοτήτων σε όλο το εύρος των Βαλκανίων και όχι ως παίκτης με αποκλειστικά χρηματοοικονομικά κριτήρια, μπορεί να είναι ο κατάλληλος καταλύτης για το μέλλον της Forthnet.

- Τελικά μία προσφορά κατατέθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στο διαγωνισμό που τρέχει για την πώληση των δανείων της MIG. Η προσφορά χρειάζεται τώρα να αξιολογηθεί και η Πειραιώς με τους συμβούλους της καλείται να εκτιμήσει αν αποτελεί ή όχι  βάση για διαπραγμάτευση.

- Σύσταση buy και τιμή στόχο τα 12 ευρώ για τη μετοχή της Mυτιληναίος θέτει η Wood στην έκθεσή της για τις επενδυτικές ευκαιρίες της κρίσης στο ΧΑ. Θεωρεί αμυντική στο τρέχον περιβάλλον την τοποθέτηση στη μετοχή και οι αναλυτές πιστεύουν ότι ο όμιλος θα αντιμετωπίσει την κρίση και θα αναδειχθεί σε έναν από τους μεγάλους νικητές όταν η κατάσταση εξομαλυνθεί. Στο μεταξύ με διασφαλισμένη πλειοψηφία πραγματοποιείται μεθαύριο Παρασκευή η Γενική Συνέλευση της Mυτιληναίος για να εγκρίνει την αγορά ιδίων μετοχών.

- Νέα τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των τραπεζών είχε χθες ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να
συζητηθούν  δυνατότητες και περιθώρια ευελιξίας σε σχέση με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΚΤ  για  τις προσαρμογές στο κανονιστικό
πλαίσιο λόγω της κρίσης.

- Τις καλές και στενές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των Ολλανδών της Reggerborgh και του Γιώργου Περιστέρη απέδειξε εμπράκτως η χθεσινή αγορά του 7% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από το York Global Financial. Δεδομένου ότι ούτε οι Ολλανδοί, ούτε ο Έλληνας επιχειρηματίας είναι πρόθυμοι -σε τέτοια περίοδο- να διακινδυνεύσουν τα 34 εκατ. που έδωσαν συνολικά για τα δύο πακέτα της συναλλαγής, απέδειξαν ότι πιστεύουν στην προοπτική της μετοχής.

- Διευκρινίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα σχετική απόφαση, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Σλοβακίας και μέλος του Δ.Σ. της
ΕΚΤ δήλωσε ότι η ΕΚΤ εξετάζει μεγάλο εύρος εργαλείων για στήριξη της οικονομίας και δεν αποκλείεται να προχωρήσει ακόμα και σε αγορές ETFs. Δεδομένου ότι οι δηλώσεις δεν προέρχονται από κάποιον άσχετο και η αγορά ETFs ταυτίζεται με αγορά μετοχών, είναι φανερό ότι στην ΕΚΤ συζητούνται σενάρια για παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας στις αγορές ανάλογα με την εξέλιξη της κρίσης.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα