Black Box 24/1/2020

- Πλησιάζει η ώρα για τα έργα στη μαρίνα του Αλίμου. Αυτό είναι το συμπέρασμα της στήλης από την ανακοίνωση της Ελλάκτωρ για την έκδοση του ομολόγου των 50 εκατ. ευρώ καθώς αναφέρεται ότι οι πρόσοδοι της έκδοσης θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση κεφαλαιουχικών δαπανών σχετικών με τις δραστηριότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των παραχωρήσεων που έχουν προγραμματιστεί για το 2020.

- Ήσυχα και χωρίς εντάσεις συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του ΥΠΟΙΚ με τους θεσμούς. Τα υπό εξέταση θέματα σε τεχνικό επίπεδο είναι τρία:
Α) Το 1,2 δισ. που εισπράττει η χώρα ετησίως από τα κέρδη των ομολόγων (ΑNFA και SNPs) να μπορούν να διοχετεύονται για επενδύσεις.
Β) Δημιουργία μηχανισμού για το υπερπλεόνασμα, ο οποίος θα επιτρέπει το ποσό της  υπέρβασης να μεταφέρεται στον επόμενο χρόνο και να το αξιοποιεί η κυβέρνηση.
Γ) Ο τρόπος μέτρησης των μεταναστευτικών κονδυλίων. Με απλά λόγια, το συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει δημοσιονομικό χώρο για να κάνει φοροαπαλλαγές.

- Παρά το ενδιαφέρον, δυσκολότερο και αρκετά πιο περίπλοκο από ότι φαινόταν αρχικά, αποδεικνύεται το project ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ. Αντίθετα τα πράγματα για την περίπτωση της ΛΑΡΚΟ δείχνουν να είναι σε καλύτερη τροχιά. Ουσιαστικά τα μεγάλα ζητήματα είναι λίγο πολύ συμφωνημένα και απομένει η επισημοποίηση τους.

- Τόσο τα διοικητικά στελέχη, όσο και οι σύμβουλοι μεταξύ τους δεν μιλάνε ο ένας στον άλλο. Ποια τράπεζα είναι; Έλα ντε;

- Δίοδο ανάμεσα στις έριδες της οικογένειας Κ. Αγγελόπουλου αναζητά η Εθνική Τράπεζα προκειμένου  να διασφαλίσει την απαραίτητη συνεργασία που θα δώσει τη δυνατότητα στους δυνητικούς επενδυτές του ακινήτου της Χαλυβουργικής στον Ασπρόπυργο,  να επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις  αλλά και να τους παρουσιάζει η τράπεζα τις άδειες δραστηριοτήτων κλπ που έχει η εταιρία.

- Εθνική Τράπεζα: Έπιασε το στόχο μείωσης των καταστημάτων στα 390 και τώρα εργάζεται προκειμένου να περιορίσει το προσωπικό ανά κατάστημα από τα 10 άτομα που είναι ο μέσος όρος, στα 8 άτομα που είναι το status της Εurobank.