Black Box 10/01/2020

- Fortress και BAIN με τις δεσμευτικές προσφορές που θα καταθέσουν  στα τέλη του μήνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το χαρτοφυλάκιο ΙCON της Εθνικής τράπεζας. Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 7.300 καταγγελμένα ή σε βαθιά καθυστέρηση δάνεια 1500 μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις περίπου 6.000 ακινήτων. Η αξία των δανείων είναι περίπου 1,5 δισ. και η συνολική απαίτηση της τράπεζας είναι γύρω στα 2,5 δισ. ευρώ.

- Μόλις δοθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το ΙCON, η σκυτάλη στην αγορά περνά στο χαρτοφυλάκιο των 12 δισ. με την επωνυμία Galaxy της Alpha Bank.

- Δεν βγήκε λευκός καπνός από τη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών για την Creta Farm. Οι τράπεζες περιμένουν την τοποθέτηση του Δ. Βιντζηλαίου της «Λακωνικής Τροφίμων» σχετικά με τον νομικό χειρισμό της ψήφου στη Γενική Συνέλευση. Σε αυτές τις περιπτώσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή όλα είναι ανοικτά, αλλά στις τράπεζες ωστόσο εκτιμούν ότι η υπόθεση είναι σε καλό δρόμο.

- Με κέρδη 4,17% στη μετοχή του ΟΠΑΠ χαιρέτησε η αγορά τις αποφάσεις για το έκτακτο μέρισμα.

- Στο +6,63% η μετοχή της ΑΒΑΞ στη χθεσινή συνεδρίαση και στο +5,94% της Ελλάκτωρ. Μήπως έχουν δρομολογηθεί  στον κατασκευαστικό κλάδο εξελίξεις που αγνοεί η αγορά;

- Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ήτοι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, είναι προγραμματισμένο να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική. Ωστόσο είναι διάχυτη η εντύπωση ότι θα δοθεί μια παράταση λίγων εβδομάδων. Ισχυρό φαβορί στον διαγωνισμό παραμένει η CVC. 

- Οι πηγές που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα για την πώληση του Πόρτο Καρράς υποστηρίζουν ότι υπάρχει σοβαρό bid από την πλευρά Ιβάν Σαββίδη, αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του due diligence στην έκταση και το εύρος που επιβάλλεται. Οι ίδιες πηγές πάντως εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι η συμφωνία πώλησης της ξενοδοχειακής μονάδας εκτός απροόπτου θα κλείσει επιτυχώς.