8ος χρόνος, ημέρα 2391η
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

Black Box: Πανηγυρισμοί και αυτοαποθέωση

- Η στήλη απεχθάνεται να ευλογεί τα γένια της, αλλά δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση από τον ισχυρό κανόνα που εφαρμόζουμε καθολικά πλην όμως ατύπως εμείς οι Έλληνες δημοσιογράφοι: Πανηγυρισμοί και αυτοαποθέωση αν επιβεβαιωθούν τα γραφόμενά μας και ταυτόχρονα κάνουμε την πάπια σφυρίζοντας αδιάφορα όσες φορές αποδείχθηκε πως γράφαμε ανοησίες.

- Υποκύπτοντας λοιπόν στον παραπάνω κανόνα, η στήλη αναφέρει πως την Τρίτη έγραφε ότι στον SSM έχει δημιουργηθεί ομάδα εργασίας που δουλεύει τα σενάρια για ευρωπαϊκή bad bank και μάλιστα επικαλούνταν το γεγονός αυτό, για να εξηγήσει την νευρικότητα που επικρατεί τελευταία στον τραπεζικό κλάδο. Χθες το έγκυρο Reuters μας πληροφόρησε πως η ΕΚΤ έχει δημιουργήσει task force, η οποία θα εξετάσει την ιδέα μιας «bad bank», στην οποία θα υπάγονται τα απλήρωτα δάνεια σε ευρώ, σημειώνοντας πως οι εργασίες επί του σχεδίου αυτού έχουν επιταχυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Μάλιστα στο δημοσίευμα προστίθεται πως η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει.

- Και αφού η στήλη αυτοαποθεώθηκε και κόντεψε να σας πείσει ότι είναι πιο έγκυρη και από το Reuters, συνεχίζουμε με ποικίλο πρόγραμμα: Θυμάστε τα σενάρια περί τηλεοπτικής σύμπραξης Ιβάν Σαββίδη με Γιάννη Αλαφούζο; Ε, αν τα θυμάστε, καλό είναι να τα ξεχάσετε γιατί δεν ισχύουν. Ή τουλάχιστον δεν ισχύουν πλέον.

- Συνεχίζονται αόκνως και πυρετωδώς οι προσπάθειες να γεφυρωθούν οι διαφορές στο deal και να προχωρήσει από την τράπεζα Πειραιώς η πώληση των δανείων της MIG. Για να σας το πει η στήλη κομψά και στη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι εμπλεκόμενοι, έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά challenging deal, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα και το χρονοδιάγραμμα μπατάρει. Ωστόσο, κρατάμε τα θετικά της υπόθεσης, δηλαδή ότι οι προσπάθειες είναι σε εξέλιξη και η Comer παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

- Αν δεν έτυχε να το δείτε, η τιμή του χρυσού είναι στα 1.725 δολάρια η ουγγιά. Η άνοδος του χρυσού βοήθησε να λάμψει και πάλι το άστρο του hedge fund manager, John Paulson. Oι πληροφορίες είναι ότι έβγαλε πολλά χρήματα από σειρά επιτυχημένων trades που έκανε στον χρυσό, καθώς ήταν bullish από τα 1.100 δολάρια.