Black Box: Ολλανδοί - Λονδρέζοι: 1Χ. Πληρώνει το 2

Οι Ολλανδοί είναι σκληρά παιδιά και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν εύκολα, απέναντι σε οποιοδήποτε εμπόδιο τους παρουσιαστεί στην περίπτωση της Ελλάκτωρ. Θα δώσουν την μάχη μέχρι το τέλος. Μέχρι ο Στέλιος ο Ζωντός, τέλος πάντων, να κλείσει τελευταίος την πόρτα. Σοβαροί άνθρωποι είναι και προσέλαβαν σοβαρούς συμβούλους. Διαθέτουν, επίσης, πολλά κεφάλαια, παγκόσμια θέαση των γεγονότων και ισχυρούς φίλους σε όλο τον κόσμο. Δεν «πιέζονται» και εν πάση περιπτώσει έχουν κι αυτό που λέμε «εγωϊσμό».

Η άλλη ομάδα είναι επίσης δυνατή, αλλά δεν έχει εμπειρία στον χώρο των κατασκευών. Επιχειρηματίες είναι που βλέπουν μία ευκαιρία στην εταιρεία. Αν καταφέρουν αυτοί να επικρατήσουν, οι αδελφοί Καλλιτσάντση θα έχουν θέση στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά όχι και ουσιαστικό ρόλο στην καθημερινή διαχείριση των υποθέσεων της εταιρείας. Εφόσον κερδίσουν οι Λονδρέζοι, τότε το κεφάλαιο «κατασκευές» γράφεται και πάλι από την αρχή. Νέες ισορροπίες, νέες συμμαχίες, νέα deals.

Τις περισσότερες πιθανότητες να πάρουν την εταιρεία την έχουν αυτή την στιγμή οι Ολλανδοί. Από την άλλη, αγορά είναι αυτή και τα μεγάλα μίση καταλήγουν πολλές φορές σε μεγάλες αγάπες. Έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει αυτό στο παρελθόν. Η ισοπαλία δεν είναι έξω από τα σενάρια…

----

Από τις πιο πετυχημένες αναρτήσεις στο facebook, έκανε πολύ κόσμο να δακρύσει από τα γέλια: «Χτυπούσες κι εσύ τα κουδούνια μικρός και έτρεχες να φύγεις πριν προλάβουν να απαντήσουν; Ε, τότε αυτή η δουλειά είναι για σένα. ACS σημαίνει courier». Μιλάμε για ατελείωτη ταλαιπωρία από όλες τις εταιρείες courier. Και δεν είναι απαραίτητο να φταίει το δεύτερο lockdown γι αυτό…

----

Στον κλάδο το έχουν βρει το φάρμακο, να κλείσουν τα ΕΛΤΑ! Ευτυχώς δεν «ακούει» απ’ αυτά ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Μερικοί, όμως, έχουν θράσος. Αν μη τι άλλο! Νομίζουν ότι η χώρα είναι η αυλή του σπιτιού τους και συμπεριφέρονται αναλόγως. Προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους τζάμπα, δεν υπολογίζουν το παραμικρό.

----

Βρήκε τρόπο ο υφυπουργός Γιάννης Τσακίρης να «καλύψει» μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κι αυτούς που έχουν ήδη αγοράσει θερμάστρες από την 1η Φεβρουαρίου του 2020. Πολλές φορές θέλει τρόπο. Και γνώση…

----

Πριν λίγες μέρες ο Άλμπερτ Μπούρλα της Pfizer ανακοίνωσε τη δημιουργία και δεύτερου hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Την ανακοίνωση την έκανε στο πάνελ που ήταν παρών και ο Πρωθυπουργός στο Greek Economic Summit του  Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Την επίσημη ανακοίνωση, γιατί το συγκεκριμένο project είχε συζητηθεί στην τελευταία συνάντηση του CEO της φαρμακευτικής με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου. Οι δύο άνδρες λέγεται πως έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν σχέση αμοιβαίας εκτίμησης.

----

Οι διαπραγματεύσεις του Μαξίμου με τις φαρμακοβιομηχανίες φαίνεται πως έπιασαν τόπο. Έτσι λοιπόν ετοιμάζεται ρύθμιση, όπου μεγαλύτερο ποσοστό του clawback θα συμψηφίζεται με επενδύσεις του κλάδου. Αυτή η ρύθμιση "ξεκλειδώνει" επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ του κλάδου, όπως πληροφορούμαστε.

----

Μαθαίνουμε πως η Πρεσβεία των ΗΠΑ έπαιξε “πυροσβεστικό” ρόλο στη διένεξη Onex και North Star για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η North Star κατηγόρησε την Onex πως ζήτησε παράταση του διαγωνισμού, με την Onex να αφήνει αιχμές πως η North Star ζήτησε παράταση. Η Πρεσβεία θορυβήθηκε και έτσι πήρε μέρος εκφράζοντας δημοσίως την ικανοποίηση της για το επενδυτικό ενδιαφέρον και των δυο. Ασχέτως του γεγονότος πως η Onex έχει μεγαλύτερη εμπειρία στον κλάδο των Ναυπηγείων, οι κακές γλώσσες λένε πως και οι δύο εταιρείες ζήτησαν τελικά την παράταση...

----

Η διοίκηση της Profile βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με δύο εταιρείες της Δυτικής Ευρώπης που δραστηριοποιούνται στο χώρο του digital banking. Μαθαίνουμε πως οι δύο εταιρείες έχουν τζίρο περίπου 10 εκατ. ευρώ και τα deals θα κλείσουν το πρώτο εξάμηνο του 2021.

----

Αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει οι πιέσεις των ξενοδόχων - οι οποίοι και αν έχουν στηριχθεί οικονομικά από την κυβέρνηση μέσα στην πανδημία - για μειώσεις μισθών των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που σωρευτικά φτάνουν το 20%. Από την άλλη, ο πρόεδρος του συνδικάτου είναι σκληροπυρηνικός, προερχόμενος από το lobby των εργαζομένων του Καζίνο της Πάρνηθας. Η αντιπαράθεση προκάλεσε και την παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσου, μέσω social media. "Παιδιά, βρείτε τα, γιατί εκτίθεστε", ήταν το μήνυμα.

----

Μουστάκας και Jumbo «γονάτισαν»! Χιλιάδες παραγγελίες καθημερινά και οι εργαζόμενοι στα κέντρα διαλογής βλέπουν αστεράκια (όχι χριστουγεννιάτικα). Οπότε άρχισαν πάλι οι (μεγάλες) καθυστερήσεις. Η Jumbo βεβαίως από την περασμένη Παρασκευή δεν δέχεται νέες παραγγελίες στο ηλεκτρονικό της κατάστημα όπως άλλωστε έκανε και στο πρώτο lockdown. Το ίδιο όμως και Μουστάκας που ανά ημέρα σηκώνει ανάρτηση για το αν δουλεύει ή όχι το site ώστε «να εξυπηρετήσουμε ταχύτερα τις παραγγελίες που ήδη έχουμε λάβει». Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες δεν αναμένεται πάντως να καλύψουν περισσότερο από το 8%-10% του τζίρου των φυσικών καταστημάτων.

----

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Παπουτσάνης οι προοπτικές παραμένουν θετικές και η επόμενη χρονιά αναμένεται να κινηθεί ανοδικά, «οδηγούμενη από πλήρη ανάπτυξη εμπορικής συνεργασίας με Γερμανική πολυεθνική εταιρεία, περαιτέρω επέκταση των υφιστάμενων συνεργασιών, που διατηρεί με άλλες πολυεθνικές και την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στο τμήμα μορφοποίησης σαπώνων, διπλασιάζοντας την παραγωγική δυναμικότητα» λέει η εισηγμένη σε επίσημη ανακοίνωση της . Η κατηγορία των ξενοδοχειακών προϊόντων, αν και θα βελτιωθεί μερικώς τη νέα χρονιά σε σχέση με το 2020, δεν θα επανέλθει στα επίπεδα του 2019 συμπληρώνει. Μα τι ανάγκη έχει; Αφού διπλασίασε τους τζίρους στα επώνυμα ελέω της έκρηξης των πωλήσεων προϊόντων προσωπικής υγιεινής, και, κυρίως, αντισηπτικών.