Black Box: Στη ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα

- Η αναζωπύρωση της πανδημίας ρίχνει βαριά σκιά στην ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου για τις αγορές. Που θα οδηγήσει αυτή η εξίσωση είναι άγνωστο, με τους χρηματιστές για την ελληνική αγορά να προσδοκούν για το επόμενο διάστημα, νευρικότητα και σχετικά χαμηλό τζίρο.

- Η στήλη δεν γνωρίζει τις απόψεις των κυβερνητικών στελεχών πέραν αυτών που διατυπώνονται δημόσια, αλλά οι επιχειρηματίες στις μεταξύ τους συζητήσεις εμφανίζονται έντονα ανήσυχοι για τις επιπτώσεις που θα αναδυθούν στην οικονομία το φθινόπωρο από το πλήγμα του COVID-19

- Ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Τετάρτη η δημόσια εγγραφή για την έκδοση ομολόγου έως 500 εκατ. της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η διαπραγμάτευση  των ομολογιών θα ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα και ταυτόχρονα η σκυτάλη περνά στη Lamda, για την έκδοση του δικού της ομολόγου, ύψους 320 εκατ. ευρώ.

- Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση από την Αlpha Βank στην Fortress του πακέτου μη εξυπηρετούμενων δανείων με την επωνυμία Neptune. Η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί και από μέρα σε μέρα αναμένονται οι υπογραφές. Ταυτόχρονα αυτή την εβδομάδα μπαίνει στο στάδιο των δεσμευτικών προσφορών και το project Galaxy.

- Σήμερα, αύριο, το πολύ μέχρι την Τετάρτη, περιμένουμε την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την εταιρική διακυβέρνηση. Κανονικά ήταν προγραμματισμένο για την Παρασκευή.

- Στο επιχειρηματικό πεδίο οι εξελίξεις προχωρούν μετά εμποδίων. Για τη ΜIG δεν φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ, με εξαίρεση την περίπτωση της Singular Logic. Οι Ιρλανδοί μιλούν με διαφόρους στην αγορά, αλλά όσο διαπραγματεύονται κατεβάζουν και το τίμημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά έχει φτάσει στο επίπεδο των 250 εκατ. Αν συνεχίσουν έτσι σε λίγο θα ζητήσουν και να τους δώσουμε.

- Και επειδή με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με τον COVID-19 δεν είναι εφικτή η επανάληψη των διαδικασιών, το πιθανότερο σενάριο στην παρούσα φάση είναι τα δάνεια της MIG να παραχωρηθούν προς Σεπτέμβριο-Οκτώβριο για διαχείριση στην Intrum.

- Άλλη παράπλευρη απώλεια του COVID-19  είναι η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων, που μάλλον πρέπει να την ξεχάσουμε για τα καλά. Τα διυλιστήρια γενικώς πιέζονται από τα περιθώρια διύλισης, από τα αποθέματα που έχουν, από το hedging που έχουν κάνει, τη λιανική. Όλα αυτά ουσιαστικά καθιστούν πρακτικά αδύνατη την ιδιωτικοποίηση.

-Αύριο Τρίτη ζητείται η αίτηση  ασφαλιστικών μέτρων και η έκδοση προσωρινής διαταγής για το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων 79 προσώπων που ζητά η Libra της εφοπλιστικής οικογένειας Λογοθέτη. Η Libra έχει καταθέσει και αγωγή με την οποία ζητά αποζημίωση ύψους 400 εκατομμυρίων. Μεταξύ των προσώπων εναντίον των οποίων στρέφεται ο όμιλος Λογοθέτη είναι και τραπεζικά στελέχη. Η υπόθεση σχετίζεται με το πόρισμα της ΤτΕ για την τράπεζα Πειραιώς την περίοδο 2014-2016.