Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, 00:02

-A +A

Black Box: Τι λένε οι μπακάλικοι δείκτες

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, 00:02
-A +A

- Ίσως έχετε ακούσει για τους εναλλακτικούς δείκτες μέτρησης της οικονομικής δραστηριότητας που χρησιμοποιούν επενδυτικές τράπεζες και αναλυτές, όπως π.χ. η κατανάλωση συγκεκριμένων καυσίμων, η μόλυνση της ατμόσφαιρας κλπ. Λοιπόν, οι μπακάλικοι δείκτες της στήλης χτύπησαν χθες συναγερμό.

- Και οι μπακάλικοι δείκτες είναι ταξιτζήδες που γκρινιάζουν για χαμηλές εισπράξεις επειδή έκοψε η κίνηση, αισθητή μείωση της κυκλοφορίας σε βασικούς οδικούς άξονες και άλλες τέτοιες πρόχειρες ενδείξεις που μπορεί να είναι μπακάλικης λογικής, αλλά προειδοποιούν ότι το σταδιακό κλείσιμο της χώρας μόλις ξεκίνησε.

- Είπαμε ο γενικός κανόνας είναι ότι ο κορονοϊός χαλάει όλα τα deal. Όλα, είτε είναι ιδιωτικές συμφωνίες, είτε αποκρατικοποιήσεις. Τα πάντα ανατρέπονται και οι συνηθέστερες εκδοχές είναι οριστική ακύρωση ή πάγωμα μέχρι νεωτέρας.

- Η ΕΚΤ επιτρέπει στις τράπεζες να λειτουργούν προσωρινά κάτω από τα επίπεδα κεφαλαίων τους, τα stress test μας τελείωσαν και διοχετεύεται άφθονη ρευστότητα στο σύστημα. Για πρώτη δόση μέτρων, η κ. Λαγκάρντ στάθηκε στο ύψος της περίστασης.

- Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καθυστέρηση για την Εθνική Ασφαλιστική, συνδέεται με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας με τον SSM. Η οικονομική προσφορά του CVC ξεκινά με το ψηφίο 5. Η ΕΤΕ θέλει οπωσδήποτε να έχει μπροστά το ψηφίο 6 γιατί διαφορετικά η επίπτωση στα κεφάλαια υπερβαίνει την προϋπολογιζόμενη από την τράπεζα. Αυτό αλλάζει τον σχεδιασμό της ΕΤΕ, οπότε έχει ξεκινήσει ενός είδους διαπραγμάτευση με τον SSM, μήπως και η πώληση αναβληθεί.

- Κρατήστε τον όρο «κορονοδάνεια». Θα τον χρειαστούμε σύντομα.

- Στην τελευταία του συνεδρίαση, το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε πως δεν πρόκειται να ανακινήσει παλαιές υποθέσεις περί ευθύνης στελεχών. Στη σχετική απόφαση κατέληξαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού αξιολόγησαν και έκριναν όλα τα στοιχεία επί των υποθέσεων αυτών, μετά και από αναλυτική ενημέρωση, με τη συνδρομή ελεγκτικής εταιρίας διεθνούς κύρους και συμπληρωματικών γνωματεύσεων ανεξάρτητων νομικών συμβούλων.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα