ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1996η
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Black Box: Από τις εξωφρενικές αποκαλύψεις… στην Ουγκάντα

- Θα κλιμακωθούν, θα εμπλουτιστούν και θα σκληρύνουν το επόμενο διάστημα οι πολιτικές αντιπαραθέσεις. Φαίνεται ότι οι εξωφρενικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών έχουν μεγάλη συνέχεια.

- Περί τα 7 με 8 δισ. εκτιμάται ότι θα έχουν εκταμιευθεί από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο, μέσω των διαφόρων προγραμμάτων στήριξης εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Χωρίς να υποτιμά κανείς ότι πάντα υπάρχουν αυτοί που μένουν εκτός ομπρέλας και διαμαρτύρονται, αν οι παραπάνω εκτιμήσεις επαληθευτούν θα είναι πολύ σημαντικό γιατί θα μιλάμε για χρηματοδοτήσεις της τάξης του 4% του ΑΕΠ.

- Τράπεζα δεν είναι, αλλά μέσα στην κρίση ενήργησε σαν τράπεζα και διοχέτευσε σημαντική ρευστότητα στην αγορά. Ο λόγος για τον όμιλο Μυτιληναίου που αρχικά αποφάσισε την πρόωρη αποπληρωμή του ομολόγου επιστρέφοντας στους ομολογιούχους ποσό 300 εκατ. και στη συνέχεια διανέμει στους μετόχους ποσό 51,4 εκατ. ευρώ ως μέρισμα για τη χρήση 2019.

- Την Κυριακή, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα πραγματοποιεί σημαντική γενική συνέλευση για τον μετασχηματισμό της σε ανώνυμη εταιρία, γεγονός που σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για την τράπεζα.

- Την Τρίτη,  30 Ιουνίου, στις 11πμ  θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η τακτική Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας.

- Αν μη τι άλλο, ως χώρα μπαίνουμε σε δυνατές αγορές. Όπως πληροφορείται η στήλη αναδείχθηκε η νικήτρια εταιρία που αναλαμβάνει spec ύψους 1.156.695 ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ) για την προώθηση προϊόντων στο εξωτερικό. Πρόκειται για το έργο «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης χυμών φρούτων και πορτοκαλιών στην Ουγκάντα και στην Κένυα» της Ένωσης Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας «Ρέα».

- Και για να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις, με το 1,15 εκατ. που θα διατεθεί για το έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η δημιουργία ιστοσελίδας, η δημιουργία και διαχείριση  social media, η διαφήμιση σε τύπο και διαδίκτυο, πακέτο με υλικά για ΜΜΕ, περίπτερα σε εμπορικές εκθέσεις κ.ά. Η ανάπτυξη έρχεται…

- Αύξηση 15% στα καθαρά έσοδα από τόκους σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, παρουσίασε η Attica Bank κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.