Βλ. Πούτιν: Η κατάσταση με τον κορονοϊό σταθεροποιείται και βελτιώνεται

Βλ. Πούτιν: Η κατάσταση με τον κορονοϊό σταθεροποιείται και βελτιώνεται

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση με την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στη χώρα βελτιώνεται, τονίζοντας παράλληλα ότι η κατάσταση πρέπει να παρακολουθείται λεπτομερώς σε κάθε περιοχή της χώρας, ενώ έδωσε εντολή να αναπτυχθεί στρατιωτικό νοσοκομείο εκστρατείας στην περιοχή της Βαϊκάλης όπου η κατάσταση είναι περίπλοκη.

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση γενικά στη χώρα σταθεροποιείται, βελτιώνεται» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν κατά την διάρκεια σύσκεψης που είχε με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, τονίζοντας ότι η κατάσταση σε κάθε περιοχή της Ρωσίας πρέπει να παρακολουθείται συστηματικά και να αντιδρούμε άμεσα, χωρίς καθυστέρηση κάθε φορά που η κατάσταση αλλάζει.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στην περίπλοκη δυναμική που παρατηρείται όσον αφορά στην εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην περιοχή της Βαϊκάλης, έδωσε εντολή στον στρατό να αναπτύξει νοσοκομείο εκστρατείας για την νοσηλεία ασθενών με Covid-19.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην περιοχή έχουν καταγραφεί 1.321 περιστατικά μόλυνσης, εκ των οποίων 708 ασθενείς ανέρρωσαν και 24 πέθαναν. Εξαιτίας της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν έως τις 8 Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP