Βηρυτός: Εκατοντάδες διαδηλωτές καλούν την κυβέρνηση να παραιτηθεί

Βηρυτός: Εκατοντάδες διαδηλωτές καλούν την κυβέρνηση να παραιτηθεί

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου σε διαδήλωση στο κέντρο της Βηρυτού, τέσσερις ημέρες μετά την τεράστια έκρηξη που κόστισε την ζωή σε τουλάχιστον 158 ανθρώπους, τραυματίζοντας άλλους 6.000.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να απωθήσει διαδηλωτές, οι οποίοι προσπαθούσαν να σπάσουν οδόφραγμα, προκειμένου να φτάσουν στο κτίριο του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι διαδηλωτές, που καλούν τις ξένες χώρες να ανατρέψουν τους ηγέτες του Λιβάνου και να κυβερνήσουν τη χώρα τους, κρατούν ξύλινες κρεμάλες με θηλιές και ένα πανό έγραφε: «Παραιτηθείτε ή κρεμαστείτε».

Πολλοί φώναζαν «ο λαός θέλει να πέσει η κυβέρνηση», ενώ κρατούσαν πανό που έγραφαν «φύγετε, είστε όλοι δολοφόνοι».

«Θέλουμε ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Δε θέλουμε να πάει χαμένο το αίμα των θυμάτων της έκρηξης», δήλωσε η Ρόουζ Σίρουρ, μία εκ των διαδηλωτών.

Εκτός από το να εκφράσουν την οργή των πολιτών, οι διαδηλώσεις έχουν επίσης σκοπό να τιμήσουν τα θύματα της έκρηξης, που εκτός από δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν άστεγοι 300.000 άνθρωποι.

Την ίδια ώρα, 21 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται στη Βηρυτό, ενω το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι τουλάχιστον 120 από τους 6.000 και πλέον τραυματίες από την έκρηξη της Τρίτης βρίσκονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.