ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

BioNTech: Καμία ένδειξη ότι το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό κατά των μεταλλάξεων

BioNTech: Καμία ένδειξη ότι το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό κατά των μεταλλάξεων
Shutterstock

Η φαρμακευτική εταιρεία BioNTech ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό απέναντι στις παραλλαγές του κορονοϊού και ότι καμία μέχρι στιγμής μελέτη δεν υποδεικνύει ότι υπάρχει ανάγκη για την ανάπτυξη νέας φόρμουλας του χρησιμοποιούμενου σκευάσματος.

«Μέχρι σήμερα, τίποτε δεν δείχνει ότι μία προσαρμογή του σημερινού εμβολίου της BioNTech κατά των βασικών παραλλαγών που έχουν εντοπισθεί είναι αναγκαία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία διευκρινίζει ότι «αναπτύσσει πλήρη στρατηγική για την αντιμετώπιση αυτών των παραλλαγών, εάν υπάρξει ανάγκη στο μέλλον».

Ως μέρος της στρατηγικής της, η BioNTech για να αντιμετωπίσει την πρόκληση των μεταλλάξεων υπέβαλε στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) μια πρόσθετη τροποποίηση στο πρωτόκολλο μελέτης της παγκόσμιας δοκιμής Φάσης 1/2/3 που περιλαμβάνει: (1) εκτίμηση της επίδρασης μιας τρίτης δόσης του BNT162b2 στην παράταση της ανοσίας και στην προστασία από τον COVID-19 που προκαλείται από πιθανές νέες μεταλλάξεις της SARS-CoV-2 και (2) αξιολόγηση μιας τροποποίησης για συγκεκριμένη μετάλλαξη του BNT162b2. Ο στόχος αυτής της μελέτης είναι να διερευνήσει «τη ρυθμιστική οδό» που θα ακολουθήσουν η BioNTech και η Pfizer εάν ο SARS-CoV-2 αλλάξει αρκετά ώστε να απαιτείται ένα τροποιημένο εμβόλιο. Αυτή η δοκιμή ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021.