7ος χρόνος, ημέρα 2098η
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

BioNTech: Δυνατότητα παραγωγής 3 δισ. δόσεων του εμβολίου το 2022

BioNTech: Δυνατότητα παραγωγής 3 δισ. δόσεων του εμβολίου το 2022

Η BioNTech μπορεί να έχει τη δυνατότητα να παραγάγει 3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 που ανέπτυξε με την Pfizer Inc το ερχόμενο έτος.

Σύμφωνα με τον Ουγκουρ Σαχιν, διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας η BioNTech θα μπορούσε κατ' αρχήν να αυξήσει την παραγωγική της δυνατότητα αλλά, αυτό εξαρτάται από την ζήτηση και παράγοντες, όπως η ανάγκη για επιπρόσθετη ώθηση των εμβολιασμών.

Η Pfizer ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι στοχεύει να παρασκευάσει τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός το 2021.

Ο Σαχίν αναγέρθηκε και στο ενδεχόμενο να χρειαστούμε μια τρίτη δόση εμβολίου, που θα στοχεύει συγκεκριμένα σε μεταλλάξεις «Έτσι νομίζω. Και μόνο, για να διατηρηθεί μια ευρεία προστασία από το εμβόλιο στον πληθυσμό». Επιπλέον, ανέφερε ότι κανείς θα μπορεί να μεταδώσει κάποια στιγμή πάλι τον ιό, αν υπάρχει μόνο εν μέρει προστασία από το εμβόλιο λόγω μεταλλάξεων. «Περίπου κάθε δύο χρόνια θα μπορούσε τότε να γίνεται ένας ενισχυτικός εμβολιασμός, προσαρμοσμένος στις παραλλαγές, που θα κυκλοφορούν εκείνο το διάστημα. Όπως γίνεται με τη γρίπη.»