ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1993η
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Biogen: Βουτιά 30% της μετοχής αφού επιτροπή του FDA απέρριψε το φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ

Biogen: Βουτιά 30% της μετοχής αφού επιτροπή του FDA απέρριψε το φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ

Η μετοχή της Biogen σημείωσε πτώση περίπου 30% σήμερα, καθώς οι ελπίδες της εταιρείας να λάβει ρυθμιστική έγκριση για την πειραματική της θεραπεία κατά του Αλτσχάιμερ δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα όταν η αρμόδια επιτροπή του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων απέρριψε το φάρμακο.

Οι αναλυτές της Wall Street εκτιμούν ότι η σχεδόν ομόφωνη απόφαση της επιτροπής σημαίνει ότι η FDA δύσκολα θα μπορέσει να ενεργήσει διαφορετικά.

Ο Οργανισμών Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ αναμένεται να λάβει την τελική του απόφαση μέχρι τον Μάρτιο και δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει την σύσταση της επιτροπής, συνήθως όμως το κάνει.

Η επιτροπή ψήφισε την Παρασκευή «όχι» σε τρία ερωτήματα σχετικά με το αν μία μόνο μεγάλης κλίμακας κλινική δοκιμή του φαρμάκου αρκεί για να πιστοποιήσει την αποτελεσματικότητά του, δεδομένης της αποτυχίας μία δεύτερης μελέτης.

Σε περίπτωση που λάβει έγκριση, το aducanumab της Biogen θα είναι το πρώτο νέο φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ εδώ και δεκαετίες, και το πρώτο που φαίνεται να μπορεί να επιβραδύνει την πρόοδο της ασθένειας, και δυνητικά μπορεί να αποφέρει πωλήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Biogen.

Πηγή: Reuters