Βίντεο με το επεισόδιο μεταξύ ελλήνων και τούρκων ψαράδων στη Λέρο

Βίντεο με το επεισόδιο μεταξύ ελλήνων και τούρκων ψαράδων στη Λέρο

To φως της δημοσιότητας «είδε» βίντεο από το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων, κοντά στις ακτές της Λέρου.

Όπως είχαν καταγγείλει οι έλληνες αλιείς από δύο ελληνικά καΐκια, Τούρκοι ψαράδες, πυροβόλησαν κατά ριπάς προς το μέρος τους.

Οι Έλληνες αλιείς αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και ειδοποίησαν το Λιμενικό. «Οι Τούρκοι ψαράδες ήταν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων. Πρώτη φορά έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, να μας πυροβολούν οι Τούρκοι. Φυσικά και φοβηθήκαμε, δεν το περιμέναμε», ανέφερε ο ψαράς Κώστας Τσίφτης.

Σύμφωνα με τους Έλληνες αλιείς βρίσκονταν κοντά σε νησάκι, όταν τους προσέγγισαν τουρκικά καΐκια. Τότε ζήτησαν από τους Τούρκους ψαράδες να αποχωρήσουν, ωστόσο εκείνοι τους απείλησαν και λίγο μετά συνέβη το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.  

Όπως φαίνεται και από τα βίντεο, τα πλοία της Τουρκικής Ακτοφυλακής δεν διστάζουν να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής όχι μόνο τα ελληνικά αλιευτικά, αλλά ακόμα και τις ακτές ελληνικών νησιών, όπως οι Αρκιοί και το Αγαθονήσι.

Δείτε το βίντεο όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Καθημερινής:



Τι αναφέρει το Λιμενικό Σώμα για το επεισόδιο με τους ψαράδες στην Λέρο

Οι καταγγελίες έχουν γνωστοποιηθεί στην αρμόδια Λιμενική Αρχή Λέρου, η οποία τις αξιολογεί και τις διερευνά ενδελεχώς στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί κατόπιν σχετικής ενημέρωσης και της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής», τονίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, όσον αφορά τις χθεσινές καταγγελίες Ελλήνων αλιέων περί χρήσης πυρών από τουρκικά αλιευτικά, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου.

Σε κάθε περίπτωση το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πράττει πάντοτε τα εκ του νόμου προβλεπόμενα σε οποιοδήποτε παραβατική συμπεριφορά, καταλήγει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

 

Φωτογραφία αρχείου