Βίντεο από την πυρκαγιά σε αεροσκάφος στη Μόσχα με 41 θύματα

Βίντεο από την πυρκαγιά σε αεροσκάφος στη Μόσχα με 41 θύματα

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο από τις στιγμές πανικού που εκτυλίχθηκαν κατά την συντριβή αεροσκάφους της Aeroflot στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας στις 5 Μαΐου του 2019, που είχε κοστίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους.

Στο οπτικό υλικό που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου φαίνεται το αεροσκάφος να προσκρούει στον αεροδιάδρομο, τυλιγμένο στις φλόγες που καλύπτουν ολόκληρο το πίσω μέρος. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το πλήρωμα ανοίγει τις μπροστινές εξόδους κινδύνου, με δεκάδες άλλους επιβάτες να εγκαταλείπουν έντρομοι το αεροσκάφος, πριν φτάσουν στο σημείο ομάδες διάσωσης και πυροσβεστικά οχήματα που τελικά έθεσαν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Ωστόσο, 41 επιβάτες και μέλη του πληρώματος δεν κατάφεραν να βγουν από το φλεγόμενο Boeing, χάνοντας τελικά την ζωή τους, με ακόμα δέκα εξ αυτών να διακομίζονται με εγκαύματα σε νοσοκομεία της ρωσικής πρωτεύουσας, ενώ αργότερα έγινε γνωστό πως η πυρκαγιά προκλήθηκε στους κινητήρες, με τον κυβερνήτη  Ντένις Εβντοκίμοφ να βρίσκεται κατηγορούμενος για εγκληματική αμέλεια.

Δείτε το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου: