Βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Στη δημοσιότητα έδωσαν μέλη του Ρουβίκωνα βίντεο με τη χθεσινή καταδρομική επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην καρδιά της Αθήνας. Στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο τα μέλη του Ρουβίκωνα υποστηρίζουν ότι η επίθεση έγινε ως απάντηση της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε «συνταγματικό» τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

Με ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα υποστηρίζουν ότι «o ηλικιωμένος και η ηλικιωμένη, λογίζονται ως σκουπίδια..... εμείς δράσαμε για τους γέρους και τις γριές. Τους δικούς μας γέρους και γριές σήμερα, τους εαυτούς μας αύριο». 

Στη συνέχεια παραθέτουν βίντεο με την επίθεση στο ΣτΕ στο οποίο διακρίνονται αρκετά άτομα με κράνη και ξύλα να επιτίθενται αρχικά στην είσοδο του κτιρίου σπάζοντας την πόρτα και τα παράθυρα ενώ στη συνέχεια εκτοξεύουν μπουκάλια με μαύρη μπογιά κατά της πρόσοψης του κτιρίου.  

Υπενθυμίζεται ότι χθες επίθεση κατά του Συμβουλίου Επικρατείας που στεγάζεται στην οδό Πανεπιστημίου εξαπέλυσαν περίπου 50-70 άτομα την ώρα μάλιστα που διεξάγονταν διάσκεψη για το ασφαλιστικό. Τα μέλη της ομάδας πέταξαν για άλλη μια φορά ανενόχλητοι στην «καρδιά» της Αθήνας μαύρη μπογιά τόσο στην είσοδο όσο και στην πρόσοψη του κτιρίου. Η ομάδα των κουκουλοφόρων μάλιστα έφτασε μέχρι την είσοδο καταστρέφοντας το μηχάνημα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων χωρίς ωστόσο να εισβάλουν στους εσωτερικούς χώρους.

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: Οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα γελοιοποιούν την ΕΛΑΣ

Για γελοιοποίηση της ΕΛΑΣ και της πολιτείας από τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα όπως αυτή στο ΣτΕ απόγευμα της Δευτέρας έκανε λόγο ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας, τονίζοντας επίσης ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έχει εμμονή με την κατάργηση της ομάδας Δέλτα.

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6», ο κ. Ντούμας τόνισε πως «υπήρχε μια δύναμη, η ομάδα Δέλτα για να προλαμβάνει τέτοιου είδους επιθέσεις. Η εμμονή Τόσκα να μην βλέπει την ανάγκη αυτή, θα απολαμβάνει να βανδαλίζεται η δημόσια περιουσία και να γελοιοποιείται η ΕΛΑΣ και η πολιτεία» πρόσθεσε ο κ. Ντούμας.

Ειρωνικά σχολίασε, μάλιστα, ότι «έτσι όπως το πάει ο Ρουβίκωνας θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας για αστυνόμευση των Αθηνών, γιατί μετά τις επιθέσεις στέλνουν αστυνομικούς στα σημεία που δέχονται επιθέσεις».