Βίντεο από τη δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη

Βίντεο από τη δολοφονική επίθεση κατά του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη

Βίντεο, το οποίο καταγράφει τους δράστες να χτυπούν με μανία τον 19χρονο στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας στον τελευταίο τον θανατηφόρο τραυματισμό του, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη ενός και των φερόμενων δραστών της δολοφονίας του νεαρού.

Στο βίντεο, που δημοσιεύει το thestival.gr καταγράφει καρέ καρέ το συμβάν, δείχνει τους δράστες να αποχωρούν από το σημείο τρέχοντας και να επιβιβάζονται σε δυο αυτοκίνητα, που φαίνεται να τους περιμένουν λίγα μέτρα από το σημείο του συμβάντος και εν συνεχεία να αναπτύσσουν ταχύτητα και να διαφεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Τα ξημερώματα της Τρίτης οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν ένα άτομο ως δράστη για τη δολοφονία του 19χρονου, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Η είδηση έγινε γνωστή έπειτα από ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο οποίος μάλιστα έκανε γνωστό πως νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να τον ενημερώσει για τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη. 

«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της. Θέλω να εκφράσω με όλη μου την ψυχή τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη» έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ και παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών, πρόκειται για 23χρονο, με αλβανική καταγωγή, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης ενός εκ των δύο αυτοκίνητων στα οποία επέβαιναν οι δράστες του αιματηρού επεισοδίου. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η συμμετοχή του στο συμβάν, αλλά φαίνεται να βρισκόταν στο σημείο.

Ο 23χρονος είχε προσαχθεί, χθες το βράδυ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.