Bild: Γιατί η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική;

Bild: Γιατί η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική;

Τους λόγους για τους οποίους η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική προσπαθεί να εξηγήσει άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Bild με τη βοήθεια του αυστριακού καθηγητή λοιμωξιολογίας Πήτερ Κρέμσνερ 

Η μετάλλαξη Δέλτα που πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία τον Οκτώβριο πλέον είναι αυτή που έχει κυριαρχήσει στα κρούσματα κορονοϊού στις περισσότερες χώρες, ενώ στη Γερμανία αποτελεί το 84% των  συνολικών κρουσμάτων. 

Όπως σημειώνει ο καθηγητής το ιικό φορτίο στην περίπτωση της μετάλλαξης «Δέλτα»  θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με τις άλλες μεταλλάξεις.


 

Στην περίπτωση της μετάλλαξης «Δέλτα», ο χρόνος επώασης του ιού, δηλαδή αυτός που μεσολαβεί από τη μόλυνση μέχρι την εκδήλωση των συμπτωμάτων της νόσου, είναι σημαντικά μικρότερος απ' ότι ισχύει με τις άλλες μεταλλάξεις. Δηλαδή, ο χρόνος από τη μόλυνση μέχρι την εκδήλωση των συμπτωμάτων της νόσου, θα μπορούσε επομένως να μειωθεί από έξι σε τέσσερις ημέρες.

Τα συμπτώματα που εμφανίζονται σε όσους νοσούν από τη μετάλλαξη «Δέλτα» μοιάζουν περισσότερο με ένα ακίνδυνο κρυολόγημα που περιλαμβάνει καταρροή ή κεφαλαλγία.