Bild: Γενικό lockdown ζήτησε η Μέρκελ - «Όχι» απάντησε ο μελλοντικός συνασπισμός

Bild: Γενικό lockdown ζήτησε η Μέρκελ - «Όχι» απάντησε ο μελλοντικός συνασπισμός

Άμεση επιβολή γενικού lockdown -και για εμβολιασμένους- ήθελε η υπηρεσιακή καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά η εισήγησή της απορρίφθηκε από τα κόμματα του μελλοντικού κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα BILD.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, κατά την έκτακτη συνάντηση που είχε χθες Τρίτη το βράδυ η Α. Μέρκελ με τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για την καγκελαρία Όλαφ Σολτς, την ηγεσία των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ και τον αρχηγό των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, η καγκελάριος ζήτησε να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί, στο πρότυπο του προηγούμενου χειμώνα, ακόμη και για τους εμβολιασμένους, από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 8 Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Αυστηροποίηση μέτρων

 

Όπως αναφέρει για το ίδιο θέμα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η 'Ανγκελα Μέρκελ πρότεινε την αυστηροποίηση των μέτρων, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας. Μια τέτοια απόφαση πάντως, νομικά θα ήταν εφικτό να ληφθεί μόνο μέχρι σήμερα, καθώς αύριο εκπνέει η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τη χώρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, η καγκελάριος «εξήγησε την εξαιρετική σοβαρότητα της κατάστασης, μιας άνευ προηγουμένου έκτακτης κατάστασης».

Η πρότασή της, σύμφωνα με την BILD, απορρίφθηκε και από τα τρία κόμματα.