Βγήκε από τις φυλακές με νέα 48ωρη άδεια ο Δ. Κουφοντίνας

Βγήκε από τις φυλακές με νέα 48ωρη άδεια ο Δ. Κουφοντίνας

Εκτός των φυλακών βρίσκεται για τρίτη φορά ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κάνοντας χρήση της νέας 48ωρης άδειας που του εγκρίθηκε από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού. 

Σημειώνεται πως αυτή τη φορά, η άδεια θα δοθεί με ευνοϊκότερους όρους, αφού θα παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, μόνο μια φορά την ημέρα.

Έξω από τις φυλακές τον περίμεναν η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου, ο γιος του Έκτορας, η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ καθώς και μέλη της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα.

Χθες, ο Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόμενος μετά από απεργία πείνας που κράτησε περίπου δύο εβδομάδες, πήρε εξιτήριο από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται πως ο Δ. Κουφοντίνας είχε πάρει την προηγούμενη 48ωρη άδεια στις 9 Φεβρουαρίου ενώ κατά την έναρξη της απεργίας πείνας είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι ακόμη και αν η χορήγηση άδειας από τις φυλακές προϋπέθετε δήλωση μετανοίας δεν θα την έκανε.

Παράλληλα υπήρξε μπαράζ ενεργειών από άτομα τα οποία πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο με πιο χαρακτηριστική την έφοδο από μέλη του Ρουβίκωνα στην Ακρόπολη οι οποίοι ξεδιπλώνοντας πανό υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα κατηγορούσαν τη Δημοκρατία «ότι σκοτώνει τον Δημήτρη Κουφοντίνα».