8ος χρόνος, ημέρα 2271η
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

Βερολίνο: Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη της Καγκελαρίας - Συνελήφθη ο οδηγός

Βερολίνο: Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη της Καγκελαρίας - Συνελήφθη ο οδηγός

Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στη πύλη του γραφείου της Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Το αυτοκίνητο, τύπου VW Golf Kombi, έφτασε περίπου στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) με χαμηλή ταχύτητα μέχρι την κεντρική είσοδο της Καγκελαρίας και κατέληξε στα κάγκελα της κεντρικής εισόδου του κτιρίου.

Το όχημα έφερε γραμμένα συνθήματα, «Σταματήστε την πολιτική παγκοσμιοποίησης» και «Καταραμένοι δολοφόνοι παιδιών και ηλικιωμένων». Η πράξη του οδηγού του είχε πιθανότατα το χαρακτήρα διαμαρτυρίας κατά των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Ο οδηγός συνελήφθη άμεσα από την φρουρά της Καγκελαρίας, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, οι οποίες ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

«Δεν υπήρξε οποιοσδήποτε κίνδυνος για την Καγκελάριο, για κάποιο μέλος της κυβέρνησης ή για τους εργαζόμενους στην Καγκελαρία», δήλωσε αργότερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Από την πρόσκρουση, επισήμανε ο εκπρόσωπος, προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές περιορισμένης έκτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD, ο οδηγός του αυτοκινήτου ήθελε να παραδώσει επιστολή στην Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι το ίδιο αυτοκίνητο είχε προσκρούσει και πάλι το 2014 στην πόρτα της Καγκελαρίας. Και τότε στις δύο πλευρές έφερε συνθήματα: «Τέρμα με την κλιματική αλλαγή που σκοτώνει ανθρώπους» και «Νικόλ, σ' αγαπώ».

Η BILD μεταδίδει πάντως ότι μετά το σημερινό περιστατικό ενισχύθηκε η φρουρά στην κατοικία της Καγκελαρίου Μέρκελ στο κέντρο του Βερολίνου.