7ος χρόνος, ημέρα 2226η
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021

Βέλγιο - Κορονοϊός: Υποχρεωτική για τους άνω των 16 ετών, η χρήση του CovidSafeTicket

Βέλγιο - Κορονοϊός: Υποχρεωτική για τους άνω των 16 ετών, η χρήση του CovidSafeTicket
Shutterstock

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή στις Βρυξέλλες, για τα άτομα άνω των 16 ετών, η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, για την είσοδο στην εστίαση, σε αθλητικά κέντρα και σε πολιτιστικούς χώρους.

Το «CovidSafeTicket», όπως ονομάζεται το υγειονομικό διαβατήριο στο Βέλγιο, θα είναι απαραίτητο και για τα άτομα άνω των 12 ετών, για την είσοδο σε νοσοκομεία και γηροκομεία στις Βρυξέλλες, καθώς και για μαζικές εκδηλώσεις άνω των 200 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους. Τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 50 έως 500 ευρώ για τους πελάτες και θα φτάνουν τα 2.500 ευρώ για τις επιχειρήσεις.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των Βρυξελλών στη διαχείριση της πανδημίας, η κυβέρνηση της Βαλλονίας αποφάσισε την εφαρμογή του «CovidSafeTicket» για άτομα άνω των 16 ετών, από την 1η Νοεμβρίου.

Αντίθετα, η Φλάνδρα δεν σκοπεύει, προς το παρόν, να εφαρμόσει τη χρήση του πιστοποιητικού, λόγω των υψηλών ποσοστών εμβολιασμού στην περιφέρειά της.

Σημειώνεται ότι το CovidSafeTicket στο Βέλγιο, είναι η απόδειξη πλήρους εμβολιασμού κατά της COVID-19, ή αρνητικού τεστ PCR έως 72 ωρών και τεστ αντιγόνων έως 48 ωρών, ή ανάρρωσης από τη νόσο τους τελευταίους έξι μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ