BBC Persian: «210 οι νεκροί στο Ιράν από τον κορονοϊό»

BBC Persian: «210 οι νεκροί στο Ιράν από τον κορονοϊό»

Τουλάχιστον 210 άνθρωποι πέθαναν από τον κορονοϊό στο Ιράν, σε διάφορες πόλεις της χώρας, έως χθες το βράδυ, μετέδωσε το BBC Persian, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές, χωρίς ωστόσο να της κατονομάζει.

Νωρίτερα σήμερα, ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας του Ιράν είχε πει ότι μέχρι στιγμής 34 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Covid-19 και 388 έχουν μολυνθεί.

Λίγη ώρα αργότερα, το ιρανικό υπουργείο Υγείας με ανάρτηση στο Twitter διέψευσε το δημοσίευμα του BBC Persian, αναφέροντας πως ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων και των κρουσμάτων είναι αυτός που ανακοινώνεται καθημερινά από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος τύπου του ιρανικού ΥΠΕΞ Αμπάς Μουσαβί είπε ότι η προσφορά των ΗΠΑ να βοηθήσουν το Ιράν στο να αντιμετωπίσει την κορονοϊού είναι «γελοία», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προσφέρουν τη βοήθειά τους για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στο Ιράν, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με τη βούληση του Ιράν να μοιραστεί πληροφορίες.

«Ο ισχυρισμός ότι θέλει να βοηθήσει το Ιράν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού μια χώρα που με την οικονομική τρομοκρατία της έχει προκαλέσει εκτεταμένη πίεση στον ιρανικό λαό και έχει ακόμη και κλείσει τις διόδους για την αγορά φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού είναι γελοίος και συνιστά ένα πολιτικό-ψυχολογικό παιχνίδι».

AP Photo/Vahid Salemi